VIDEO Constructorii de la drumurile naționale din Botoșani se plâng că sunt nevoiți să aducă balast de la Suceava și Neamț. „Omorâm efectiv mașinile și drumurile”

Constructorii de la cele mai importante lucrări de drum național din județul Botoșani, respectiv Botoșani- Ștefănești și Botoșani- Târgu Frumos, se plâng că sunt foarte puține zone de exploatare a balastului. Ei sunt nevoiți să aducă pietriș și nisip din județele Suceava și Neamț, deși le-ar fi mai ușor să se aprovizioneze de pe Prut.

„În ultima perioadă sunt foarte puține zone de exploatare”, spun aceștia, care au precizat că prin parcurgerea acestor distanțe mari pentru aducerea balastului, „omorâm efectiv mașinile și drumurile”.

Constructorii au discutat această problemă cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, care a avut o întâlnire cu aceștia, dar și cu directorul CNAIR Iași, la Prefectura Botoșani. Prezent la discuții, deputatul Cristian Achiței a spus că există o problemă cu deschiderea balastierelor pe Prut.

„Avem o problemă cu deschiderea balastierelor pe Prut, deși materialul este foarte bun pe Prut, avem o problemă și cu reglajele cu Republica Moldova pentru că trebuie și acordul lor, între granițe. Și trebuie găsite niște proceduri mai rapide pentru că putem găsi. Practic pe Prut, acum, cred că nu se exploatează nicăieri balast deși este material și e foarte aproape de lucrările noastre”, a spus Achiței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *