Atenție! Nu scăpăm de vremea rea! Meteorologii au emis un nou Cod galben pentru Botoșani

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, un nou Cod galben de vreme rea pentru județul Botoșani. Codul galben a intrat în vigoare vineri, la ora 12.00 și este valabil până vineri, la ora 22.00, fiind vizat un fenomen de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Pe parcursul zilei de vineri (11 iunie) în Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, sudul și estul Transilvaniei, nordul Moldovei și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Ulterior, pentru întreaga țară se va menține vremea proastă până pe 13 iunie, la ora 23.00

În acest interval, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala în zilele de vineri și sâmbătă (11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde duminică (13 iunie) toate regiunile.

 

FOTO & VIDEO Peisaj de iarnă în prag de vară la Botoșani! Căderi semnificative de grindină joi după-amiază

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com