FOTO & VIDEO Peisaj de iarnă în prag de vară la Botoșani! Căderi semnificative de grindină joi după-amiază

Peisaj de iarnă în prag de vară în județul Botoșani! O ploaie puternică cu grindină s-a abătut, joi după-amiază, asupra mai multor localități din județ. În comuna Hudești, gheața a căzut semnificativ peste culturile și pomii localnicilor.

De altfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, un Cod Galben de ploi și grindină pentru mai multe județe ale țării, printre care și Botoșani.

Cod portocaliu în județul Botoșani! Meteorologiii anunță fenomene periculoase în mai multe localități

 

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru județul Botoșani, valabilă între 10 iunie, ora 12:00 – 10 iunie, ora 23:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.
Pe parcursul zilei de joi (10 iunie) în Oltenia, Maramureș, nordul Moldovei, local în Muntenia și în Transilvania, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

De asemenea, ANM a emis și o informare de ploi, valabilă în întreaga țară, între 10 iunie, ora 12:00 – 13 iunie, ora 23:00. În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala în zilele de joi, vineri și sâmbătă (10, 11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul și centrul teritoriului. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Foto: Meteo Nord Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com