Noi detalii despre copilul abuzat de un bătrân în toaleta de la mall-ul din Botoșani. Mama l-a dat în protecția statului, dar de câteva zile l-a primit înapoi acasă

Foto: StirileProtv

Noi detalii despre copilul abuzat de un bătrân în toaleta de la mall-ul din Botoșani ies la iveală. Directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), Doina Nacu, a declarat, pentru Observator, că mama acestuia a solicitat ca băiatul să fie luat în grija statului pe motiv că nu are cine să aibă grijă de el, ea fiind bolnavă. Ulterior, s-a răzgândit și a cerut să îi fie încredințat în familie. De câteva zile, copilul de 14 ani se afla în grija mamei sale. Băiatul va primi consiliere psihologică. 

Mama avea nişte probleme de sănătate, nu avea cine să aibă grijă de copil şi atunci a solicitat ajutorul de la noi. A fost în sistemul de protecţie. mama a solicitat reintegrarea în familia naturală, copilul a fost reintregrat vineri, pe data de 4”, a declarat, pentru sursa citată, Doina Nacu.

Salvarea băiatului a venit de la femeia de serviciu

Vă reamintim că un copil de 14 ani a fost agresat sexual de un bărbat de 59 de ani. O femeie de serviciu de la Uvertura City Mall a văzut scenele, aceasta povestind scenele angajaților firmei de pază, care, la rândul lor, au sesizat autoritățile. La fața locului au fost trimise mai multe echipaje de poliție, care au reușit să îl prindă pe agresor.

„Astăzi, 07 iunie 2021, in jurul orei 20:00, am fost sesizați de către personalul care asigură paza în incinta unui centru comercial din  municipiul Botoșani cu privire la faptul că în una dintre băile acestuia, este posibil să fi avut loc o agresiune sexuală.  În urma verificărilor efectuate au fost identificate persoanele implicate, respectiv un minor de 14 ani și un bărbat de 59 de ani, ambii din municipiul Botoșani. Ne-am sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor, urmând ca minorul să fie audiat conform procedurilor legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției, Delia Nenișcu.

Bărbatul de 65 de ani a fost reținut de Poliție, cercetările fiind continuate  pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii faptei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *