Gest din dragoste făcut de un botoșănean, plătit în instanță

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Flămânzi, a fost condamnat, vineri definitiv, de Curtea de Apel Suceava, la doi ani și trei luni de închisoare cu suspendare pentru că și-a luat cu forța concubina și copilul din casa părinților acesteia.

Ioan Laurențiu Ferariu a început o poveste de dragoste cu Dana, care i-a dăruit și un copil și trăiau împreună la Flămânzi. La un moment dat însă cei doi s-au certat, iar femeia și-a luat copilul și s-a întors la casa părintească din Ștefănești, în 2017. Bărbatul nu a suportat despărțirea așa că într-o noapte a mers cu o mașină, a intrat în casă peste tânără și a luat-o cu forța înapoi acasă, cu tot cu copil. Tatăl fetei a sunat la 112, iar de aici a început întreaga anchetă.

Chiar dacă între timp Dana și Laurențiu s-au împăcat, dosarul a mers mai departe. Dacă Judecătoria Săveni l-a condamnat pentru gestul său la trei ani și cinci luni cu executare, la apel, bărbatul a scăpat de detenție.

„admite apelul declarat de inculpatul Ferariu Ioan Laurentiu împotriva sentinţei penale nr.277 din data de 10.11.2020 pronunţată de Judecătoria Săveni în dosar nr.504/297/2019. Desfiinţează în parte sentinţa penală mai sus-menţionată şi în rejudecare: Înlătură din sentinţă dispoziţiile de aplicare a pedepselor complementare şi accesorii, precum şi cea de aplicare a art. 39 alin.1 lit. b Cod penal. În temeiul art. 396 alin.1 şi 2 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul Ferariu Ioan Laurentiu pentru: – săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art.75 alin.2 lit.a Cod penal, art.76 alin.1 Cod penal (persoană vătămată Stoica Dana), la pedeapsa de 9 (nouă) luni închisoare (în loc de 1 an şi 3 luni închisoare); – săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1,2 şi 3 lit. b Cod penal, cu aplicarea art.75 alin.2 lit.a Cod penal, art.76 alin.1 Cod penal (persoană vătămată Stoica Ricardo), la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare (în loc de 3 ani închisoare). În temeiul art. 38 alin.1 Cod penal raportat la art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 (doi) ani închisoare, sporită cu o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, respectiv cu 3 (trei) luni închisoare, acesta urmând a executa pedeapsa rezultantă de 2 (doi) ani şi 3 (trei) luni închisoare. Pedeapsă de executat pentru inculpatul Ferariu Ioan Laurentiu: 2 (doi) ani şi 3 (trei) luni închisoare. În temeiul art. 91 Cod penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei de 2 (doi) ani şi 3 (trei) luni închisoare, pe o durată de 2 (doi) ani şi 3 (trei) luni, reprezentând termen de supraveghere”, se arată în decizia instanței.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *