FOTO & VIDEO Percheziții la traficanți de persoane din Botoșani! Doi indivizi duceau fete în Germania la „produs”

Doi indivizi din Botoșani sunt cercetați de polițiști pentru trafic de persoane și trafic de minori în scopul exploatării sexuale. Joi, 3 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Botoșani, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în municipiul Botoșani, la locuințele celor doi.

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2015 și până în prezent, doi bărbați, de 42 și de 35 de ani, ar fi recrutat 5 femei (unele minore, la data recrutării), ar fi profitat de starea vădită de vulnerabilitate a acestora și, ulterior, le-ar fi transportat în Germania, în scopul exploatării sexuale.

De asemenea, prin constrângere, inducere în eroare și abuz de autoritate, le-ar fi exploatat în municipiul Botoșani, în scopuri sexuale.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 2 laptopuri, o tabletă, 2 camere foto/video, 12 telefoane mobile, 20 de carduri SIM, 1 memory stick, 150 de grame de bijuterii din metal de culoare galbenă, 14.800 de lei, 1.520 de euro, 1.160 de lire sterline, cuțite, macete, securi, săbii, precum și mai multe bunuri și înscrisuri cu valoare probatorie.

Totodată, a fost instituit sechestrul asigurător pe două autoturisme utilizate de persoanele bănuite de comiterea faptelor.

Față de cei doi bărbați, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, iar ulterior, Tribunalul Botoșani a emis mandate de arestare preventivă pe numele lor.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități, au participat polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *