Copiii cu handicap scapă de drumurile inutile la comisiile de evaluări periodice. Legea inițiată de Tamara Ciofu a primit votul parlamentarilor

Copiii cu handicap scapă de drumurile inutile la comisiile de evaluări periodice. Medicul Tamara Ciofu, fost parlamentar de Botoșani, a anunțat că legea inițiată de aceasta în timpul celui de-al doilea mandat, a primit votul majorității deputaților și va intra în vigoare în câteva săptămâni.

Astfel, copiii nu vor mai fi nevoiți să se prezinte din doi în doi ani în fața comisiilor de evaluare, certificatele de încadrare în handicap fiind valabile până la vârsta de 18 ani fără întrerupere.

Mă bucur că legea pe care am inițiat-o în al doilea mandat de parlamentar a fost ieri votată de majoritatea deputaților și în câteva săptămâni va intra în vigoare. Mai rămân de stabilit criteriile bio-psiho-sociale specifice, elaborate de Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii. Toți copiii cu handicap a căror afecțiune se încadrează în patologia bolilor degenerative şi pentru cei cu tulburări din spectrul autismului nu va mai fi nevoie să se prezinte din 2 în 2 ani la comisiile de evaluare. A luat sfârșitul chinul acestor copii și a familiilor acestora”, a precizat Tamara Ciofu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *