11 polițiști rutieri din Botoșani reținuți pentru luare de mită. Alți cinci au fost puși sub control judiciar

Un număr de 16 polițiști și un civil au fost ridicați, în urma perchezițiilor de miercuri, efectuate de procurorii DNA Suceava la sediul Serviciului Poliției Rutiere Botoșani, dar și la locuințele agenților. În urma audierilor, 11 dintre aceștia au fost reținuți, iar cinci au fost plasați sub control judiciar. De asemenea, botoșăneanul cercetat pentru dare de mită a fost reținut.

Printre cei 11 polițiști rutieri reținuți pentru 24 de ore se află și un ofițer. Nu toți cei 11 polițiști vor primi propunerea de arestare preventivă din partea DNA, ci cel mai probabil o parte dintre ei vor fi puși sub control judiciar.

Polițiștii sun cercetați pentru luare de mită.  Ei sunt bănuiți că, atunci când prindeau șoferi care nu respectau Codul Rutier, în loc să-i sancționeze, ar fi primit o șpagă cuprinsă între 50 de lei și 200 de euro, spun surse oficiale apropiate de anchetă.

„ Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în perioada iunie – noiembrie 2020. În cursul zilei de 02 iunie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 20 locații situate pe raza județului Botoșani, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, arată DNA.

FOTO Percheziții la Poliția Rutieră Botoșani! Mai mulți ofițeri și subofițeri sunt vizați de fapte de corupție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *