Încă o persoană din Botoșani a fost arestată în dosarul sechestrării unui tânăr într-un taxi

Încă o persoană a fost reținută de polițiști și apoi arestată preventiv în dosarul sechestrării unui tânăr într-un taxi. Este vorba de Andrei Răuțu, cel care față de care Judecătoria Botoșani a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Răuțu este acuzat că pe 12 mai, alături de o cunoștință de-a sa, Constantin Aursulesei, ar fi băgat cu forța într-un taxi un tânăr de 26 de ani din municipiul Botoșani. În taxi, victima a fost agresată și lăsată fără bani. După aproximativ 25 de minute de plimbare pe străzile din municipiul Botoșani, taxiul a oprit, iar tânărul de 26 de ani a fost lăsat să coboare.

Ulterior, el a mers la Poliție, unde a povestit ceea ce i s-a întâmplat. Polițiștii au reușit să dea de urma agresorilor. Inițial a fost prins doar Constantin Aursulesei, însă, ulterior, oamenii legii au ajuns și la  Andrei Răuțu.

 

Scene incredibile la Botoșani! Un tânăr a fost bătut și sechestrat într-un taxi

 

Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de inculpatul RĂUŢU ANDREI, prin apărător, de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a măsurii controlului judiciar. Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani formulată în dosarul nr. 1974/P/2021. În temeiul art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, raportat la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e) Cod procedură penală şi art. 226 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Răuţu Andrei cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, prev de art 205 alin 1 Cod penal, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 22.05.2021 şi până la data de 20.06.2021, inclusiv. Executorie. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Onorariul apărătorului din oficiu, Captari Violeta, în sumă de 626 lei, se va achita către Baroul Boto?ani din fondurile Ministerului Justi?iei. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu azi, 22.05.2021, ora 10:00.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  26/2021  22.05.2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *