El este fermierul din Botoșani care a agresat mai multe persoane pentru a le determina să îi cedeze pământurile

tractor la arat, stiri, botosani, apia, agriculturaFermierul care a agresat mai mulți agricultori din Prăjeni pentru a-i determina pe aceștia să îi cedeze suprafețele agricole se numește Constantin Iordăchel. Bărbatul de 41 de ani este din satul Lupăria- comuna Prăjeni, însă cele mai multe din terenurile pe care le lucrează se află pe raza localității Flămânzi.

Botoșăneanul este acuzat de comiterea infracțiunilor de distrugere, amenințare, furt și lovire sau alte violențe. În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în perioada august 2020 -aprilie 2021, bărbatul de 41 de ani, s-ar fi deplasat pe mai multe terenuri agricole de pe raza comunei Prăjeni și ar fi lovit persoanele vătămate în momentul în care acestea desfășurau activități agricole, le-ar fi distrus componente ale caroseriei utilajelor agricole și le-ar fi sustras cheile de contact ale utilajelor, cu scopul de a le intimida în vederea cedării terenurilor pe suprafața cărora își desfășurau activitatea.

El a fost arestat preventiv, în cursul zilei de marți, după ce inițial a refuzat să meargă la audieri la poliție. Miercuri a fost prins pe raza municipiului Botoșani și a fost reținut.

 

Un fermier din Botoșani a fost arestat, după ce a agresat mai mulți țărani să-i cedeze terenurile agricole. Percheziții și la locuința acestuia

Solutia pe scurt: În temeiul art. 226 Cod procedură penală admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosarul nr. 4119/P/2020. Respinge cererea formulată de apărătorul inculpatului Iordăchel Constantin de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu ori a controlului judiciar. În temeiul art. 202 alin. 1, 3, 4 lit. e) Cod procedură penală, art. 223 alin. 1 lit. a, alin. 2 Cod procedură penală şi art. 233 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Iordăchel Constantin, cercetat sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de distrugere, prev. şi ped. de art. 253 alin. 1 Cod penal, a trei infracţiuni de amenin?are, prev. şi ped. de art. 206 alin. 1 Cod penal, a două infracţiuni de lovire sau alte violen?e prev. şi ped. de art. 193 alin. 2 Cod penal şi a trei infracţiuni de furt prev. şi ped. de art. 228 alin. 1 Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, săvârşite în dauna persoanelor vătămate Zămosteanu Florin, Zămosteanu Marius, S.C. Agri Pe SRL Frumu?ica, Pintilie Aurel, Bala?ei Ioan şi Siminic Dorin, pe o perioadă de 30 de zile, respectiv de la data de 18 mai 2021 şi până la data de 16 iunie 2021, inclusiv. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Iordăchel Constantin. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 18 mai 2021, ora 19:43.

One thought on “El este fermierul din Botoșani care a agresat mai multe persoane pentru a le determina să îi cedeze pământurile

  1. Credeam ca vorbiti de Relu Burlacu din Stauceni ( ex-primarul ) care a „uitat” sa mai plateasca oamenilor impozitele si restul datoriilor, pentru pamanturile luate in arenda, pentru care a primit de la stat o groaza de subventii !!! La atata nesimtire nu s-a gandit nimeni !!! Vorba roamnului : si batuti, si f_ _ __i si cu banii luati 🙁 !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *