5 beneficii ale plantelor de interior

Grădinăritul în interior se bucură încă de o creștere a popularității, alimentat de designurile de interior inspirate de verdeață de Instagram, podcast-uri pe bază de plante și servicii de abonament de plante online.

În timp ce tendințele de pe rețelele de socializare sunt notorii pentru ciclurile de viață rapide de înflorire și decolorare, unele ghivece de flori de interior poate rezista mai mult decât majoritatea, din cauza numeroaselor moduri în care plantele de apartament îmbunătățesc sănătatea și bunăstarea.

Iată ce ne spune știința despre beneficiile vieții și lucrului cu plante de interior.

5 beneficii ale plantelor de interior

Mulți oameni se bucură să trăiască și să lucreze în spații verzi și le place cel mai mult să aibă plante frumoase în jur. Iată câteva beneficii pe care știința le oferă plantelor de interior.

1. Plantele de interior pot ajuta la reducerea nivelului de stres

Un studiu de încredere publicat în Journal of Physiological Anthropology a constatat că plantele din casa sau biroul dvs. vă pot face să vă simțiți mai confortabil, liniștit și natural.

În studiu, participanților li s-au acordat două sarcini diferite: relocarea unei plante de apartament sau finalizarea unei sarcini scurte pe computer. După fiecare sarcină, cercetătorii au măsurat factorii biologici asociați cu stresul, inclusiv ritmul cardiac și tensiunea arterială.

Au descoperit că sarcina de grădinărit în interior a redus răspunsul la stres la participanți. Sarcina pe calculator, pe de altă parte, a provocat o creștere a ritmului cardiac și a tensiunii arteriale, chiar dacă participanții la studiu erau tineri bine obișnuiți cu munca computerizată.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că lucrul cu plante ar putea reduce atât stresul fiziologic, cât și cel psihologic.

2. Plantele reale vă pot accentua atenția

Ne pare rău, plantele din plastic nu vă vor ajuta să treceți examenele. Într-un mic studiu care a implicat 23 de participanți, cercetătorii au pus elevii într-o sală de clasă fie cu o plantă falsă, fie cu una reală, fie cu o fotografie a unei plante, fie fără plantă deloc.

Scanările cerebrale ale participanților au arătat că elevii care au studiat cu plante reale, vii în clasă, au fost mai atenți și mai capabili să se concentreze decât elevii din celelalte grupuri.

3. Lucrul cu plante poate fi terapeutic

Pentru persoanele care se confruntă cu simptomele bolii mintale, grădinăritul în interior poate fi de ajutor. Cercetătorii Trusted Source au folosit terapia horticolă pentru a crește sentimentele de bunăstare în rândul persoanelor cu depresie, anxietate, demență și alte afecțiuni.

Deși terapia horticolă există de secole, ea a găsit o expresie modernă: clinicile medicale din Manchester, Anglia „prescriu” ghivece flori pacienților cu simptome de depresie sau anxietate.

4. Plantele vă pot ajuta să vă recuperați mai repede după boală

Abilitatea de a privi plantele și florile vă poate accelera recuperarea după o boală, rănire sau operație.

O revizuire a cercetării din 2002 a arătat că persoanele care se vindecau după mai multe tipuri de intervenții chirurgicale aveau nevoie de mai puține medicamente pentru durere și aveau șederi la spital mai scurte decât persoanele care nu se uitau la verdeață în perioadele lor de recuperare.

Este important să rețineți că majoritatea cercetărilor se concentrează pe plante și peisaje naturale în spitale, mai degrabă decât acasă.

5. Plantele pot crește productivitatea

Studii multiple au descoperit că plantele din spațiul de lucru cresc atât productivitatea, cât și creativitatea. Un studiu frecvent citat din 1996 a constatat că studenții dintr-un laborator de calculatoare din campus lucrau cu 12% mai repede și erau mai puțin stresați când plantele erau plasate în apropiere.

Într-un studiu din 2004, cercetătorii au provocat oamenii să creeze asociații de cuvinte creative. Au avut performanțe mai bune atunci când o plantă era în cameră cu ei. Și un studiu din 2007 a arătat că persoanele cu mai multe plante în spațiul lor de lucru au avut mai puține zile de boală și au fost mai productive la locul de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *