3 metode simple să îmbunătățești securitatea website-urilor de comerț online


Ești îngrijorat că site-ul tău de comerț online ar putea fi piratat? Deși ar fi liniștitor să ți se spună că nu este nevoie, adevărul este că hackerii vizează adesea astfel de website-uri. Paginile de internet de E-commerce sunt o țintă profitabilă în comparație cu site-urile obișnuite, deoarece gestionează date personale ale clienților, informații de plată și altele asemenea. Hackerii pot spama clienții, pot derula campanii publicitare rău intenționate, pot fura informații confidențiale și pot plasa tranzacții frauduloase.

Odată piratat, lucrurile pot deveni destul de complicate. Clienții își vor pierde încrederea în afacerea ta, anumite motoare de căutare pot include website-ul tău pe lista neagră sau poate ca domeniul folosit să fie suspendat. Pentru a evita toate aceste, este important ca site-ul tău să fie securizat prin cele mai bune metode posibile.

 

Iată 3 dintre modalitățile de protecție a afacerii tale online

 

  • Instalează un plugin de securitate

 

Cu cât traficul pe website-ul tău este mai ridicat, cu atât este mai bine pentru afacere. Cu toate acestea, unii vizitatori vin pe site-ul tău rău intenționați. Aceștia includ jackerii și roboții care încearcă să pătrundă pe site-ul tău. 

Acest tip de trafic trebuie blocat. Mai mult decât atât, este extrem de important să monitorizezi constat site-ul pentru a detecta activitățile suspecte. Pentru a face acest lucru poți utiliza o soluție automatizată, cum ar fi un plugin, care va funcționa ca un paravan care de protecție care va analiza tot traficul care accesează site-ul de comerț online și va limita numărul de solicitări trimise într-un minut de la o anumită adresă sau utilizator specific sau le va bloca dacă este depășit un anumit prag stabilit.

 

  • Actualizează periodic site-ul de E-commerce

 

Update-urile sunt o nouă versiune a software-ului care o înlocuiește pe cea veche pentru a îmbunătății performanța, pentru a adăuga funcționalități noi și pentru a remedia erorile. Dar, cel mai important, actualizările conțin patch-uri de securitate pentru a rezolva orice problemă de securitate din software. 

Dacă amâni să updatezi website-ul, acesta va deveni vulnerabil în fața hackerilor. Având în vedere că actualizările apar frecvent și poate deveni dificil de gestionat,poți instala și un plugin de gestionare a acestora.

 

  • Treci la HTTPS

 

De fiecare dată când un vizitator vine pe site-ul tău, datele sunt transferate între browserul web și pagina ta. Aceste date conțin uneori informații confidențiale, cum ar fi datele de conectare și financiare ale clienților.

De obicei, un site web folosește HTTP (HypeText Transfer Protcol) pentru a transfera date pe internet. Datele sunt transferate în format text simplu, ceea ce le face nesigure, lăsându-le ușor de hackuit.

Pentru a-ți securi datele, trebuie să utilizezi un certificat SSL (Secure Socket Layer) de la THC.ro sau TLS (Transport Layer Security). Odată instalat, site-ul va folosi HTTPS și va cripta datele în timp ce este în tranzit. Astfel, chiar dacă hackerii interceptează datele, nu pot citi. Poți alege un certificat SSL de la furnizorul de găzduire web sau de la alți furnizori independenți, cum ar fi Thc.ro. La fel și în cazul celor TLS.

Prin urmare, pentru a proteja datele clienților tăi, dar mai ales afacerea ta, securizează-ți website-ul prin aceste metode simple cât mai curând posibil.

 

Sursă foto: Unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *