Medic, despre cazul fetiței de 10 din Botoșani, operată de o tumoră rară. „Copiii care au leziuni la nivelul creierului sunt extraordinari din punctul de vedere al inteligenţei”

Cazul fetiței de 10 din Botoșani, care a fost operată de o tumoră rară, la vârsta de 12 ani, a atras atenția întregii țări. Francesca a fost  operată de medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi de o tumoră gravă şi rară la nivelul creierului. Acest tip de tumoră afectează două persoane dintr-un milion, în special fiind mai predispuşi copiii.

Specialiştii au explicat că din cauza faptului că tumora bloca deja căile normale de scurgere a lichidului cefaloradihian exista riscul de deces. Tumora are gradul II de malignitate, însă rezultatul anatomo-patologic nu este încă definitiv, fiind în derulare teste genetice. Mama copilei a spus că fata are numai note de 10 la școală.

„În general, copiii care au leziuni la nivelul creierului sunt extraordinari din punctul de vedere al inteligenţei. E greu de spus care este cauza, sunt tot felul de teorii. Ca orice tumoră, apare într-un moment de scădere a imunităţii, atunci sistemul nu mai recunoaşte celula tumorală ca să o elimine. Permanent în corpul uman sunt celule anormale, dar sistemul imunitar le elimină”, a mai explicat dr. Lucian Eva, cel care a operat-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *