Preoții din Botoșani s-au plâns prefectului de neregulile din cimitire. Aleile au dispărut, iar la morminte ajungi… „cu drona”

Preoții din Botoșani s-au plâns, luni, prefectului, de problemele din cimitire. Printre neregulile ridicate de aceștia s-a numărat și faptul că aleile dintre morminte au fost transformate în locuri de înhumare, iar altele sunt atât de înguste încât nu se poate merge pe ele.

„Consider că s-a făcut o greșeală cu închiderea aleilor din cimitire. Mare greșeală! Nu știu cine a fost cu ideea…S-au făcut morminte pe alei. Am vorbit cu groparii.. zic: – Domnule, cum o să se procedeze? Zice: – Cu drona!”, a spus unul dintre preoți.

O altă problemă ridicată de preoți se referă la lipsa toaletelor publice din cimitire. În plus, ei spun că oamenii ar trebui să aibă unde să se spele pe mâini acolo. Aici, șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliței, a spus că DSP nu poate duce toalete în cimitire.

„Aceste cimitire sunt în subordinea Primăriei, iar DSP-ul nu poate să ducă toaletele în cimitire. Noi putem face control și la rândul nostru să dăm amenzi celor care se ocupă”, a spus Adăscăliței.

De asemenea, preoții s-au plâns că sunt copaci crescuți între sau pe morminte, iar pentru a-i scoate de acolo, rudele decedaților trebuie să plătească pentru tăierea arborilor și au nevoie de avize sau autorizații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *