Un cunoscut medic avertizează că NU trebuie să „ne relaxăm”, chiar dacă „trendul epidemiei e descendent”. Cât de repede revenim „la normal”

Medicul Virgil Musta avertizează că în perioada următoare nu trebuie sub nicio formă să ne relaxăm, ci să ne protejăm în continuare, chiar dacă este evident că trendul epidemiei COVID-19 va fi descendent. Acesta recomandă multă prudență, tocmai pentru ca în cel mult o lună să putem reveni la o activitate cât mai apropiată de normalitatea de dinainte de pandemie.

Medicul infecționist, care este și membru în Comisia Naţională de Management Clinic şi Epidemiologic al COVID-19, a spus, în premieră, că revenirea la o normalitate ar putea fi în maximum o lună de zile, adică la 1 iunie este posibil să urmeze și relaxări, dar să se meargă în paralel cu protecția și vaccinarea anti-COVID-19.

„Eu cred că nu trebuie să ne relaxăm. Trebuie, în continuare, să fim foarte, foarte prudenţi ca să putem încetul cu încetul, să revenim la o viaţă normală respectând, totuşi, anumite reguli”, a declarat medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, duminică, la un post de televiziune.

Medicul spune că valul al treilea de coronavirus își va reduce semnificativ agresivitatea.

„Am speranţa că în jumătate de lună, o lună, el (al treilea val al pandemiei – n.r.) va ajunge la un nivel care să ne permită să ne desfăşurăm activităţile normal. Adică eu cred că trendul descendent va continua şi s-ar putea să fie mai mulţi factori care să intervină în acest sens, evoluţia normală a infecţiei”, a mai spus Virgil Musta.

„În urmă cu un an, în luna iunie numărul de cazuri era foarte mic pentru că şi infecţia, pe de o parte, a avut un trend de scădere natural. Pe de altă parte, măsurile luate şi respectate au dus la scăderea acestui număr. Dacă se înţelege ca în continuare să ne vaccinăm cât mai mulţi şi cât mai rapid, sunt convins că lucrurile vor merge bine”, a conchis medicul infecționist.

Sursa> Realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *