Avem cu ce ne lăuda! Cașcavalul de Săveni, înregistrat și recunoscut la nivel european

Foto: actualitati-arad

Cașcavalul de Săveni a devenit recunoscut la nivel european. Și asta după ce Comisia Europeană a aprobat, joi, înscrierea produsului „Caşcaval de Săveni” în registrul produselor care beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată. Acesta este al șaptelea produs românesc înregistrat pe sistem de calitate europeană.

„Caşcavalul de Săveni este o brânză maturată produsă în regiunea Botoşani. Produsul se distinge prin perioada lungă de maturare (60 de zile), care îi permite să dobândească o consistenţă omogenă precum şi o culoare mai pronunţată. Gustul are accente de miez de nucă, uşor amărui datorită fermentaţiei. Condiţiile climatice locale sunt favorabile dezvoltării păşunilor naturale bogate într-o floră diversificată contribuie la calitatea laptelui utilizat pentru producţia Caşcavalului de Săveni“, subliniază Comisia Europeană, potrivit actualitati-arad.ro.

Celelalte produse românești înregistrate sunt: Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu, Novac afumat din Ţara Bârsei, scrumbia de Dunăre afumată, Cârnaţii de Pleşcoi,  Telemeaua de Ibăneşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *