„Caşcavalul de Săveni” ar putea ajunge brand european. Ministerul Agriculturii analizează documentaţia

cascavalMinistrul Agriculturii, Achim Irimescu, a prezentat miercuri, la solicitarea premierului Dacian Ciolos, o informare privind produsele romanesti cu potential pentru care sunt in curs de elaborare dosare in vederea depunerii la Comisia Europeana pentru inregistrare si protectie cu denumiri de origine sau indicatii geografice. Potrivit informatii, este in curs de analiza, la Comisia Europeana, documentatia pentru inregistrare a produsului „Novac afumat din Tara Barsei” cu cu Indicatie Geografica Protejata.

like facebookMinisterul Agriculturii este implicat si consiliaza grupurile interesate de inregistrarea unor produse romanesti conform sistemelor de calitate europene, astfel incat sa parcurga fara probleme intreaga procedura. In prezent, au fost depuse la MADR, in vederea analizarii si transmiterii catre Comisia Europeana, documentatiile pentru alte doua produse romanesti: „Cascavalul de Saveni” din judetul Botosani si „Carnati de Plescoi” din judetul Buzau.

Romania are, la ora actuala, trei produse recunoscute la nivel european. Guvernul a marcat, in cursul acestei luni, omologarea la nivel european a Salamului de Sibiu ca produs cu Indicatie Geografica (IGP) si a branzei Telemea de Ibanesti ca produs cu Denumire de Origine Protejata (DOP), dupa ce, in 2011, Magiunul de prune Topoloveni fusese inregistrat ca produs cu Indicatie Geografica Protejata.

Sursa: Hotnews

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *