Protopopul Fercal, despre incidentul de la Biserica din Tudora: Ne pare rău. Părintele a rugat să stea lumea afară

Protopopul de Botoșani, Petru Fercal, susține că situația creată la slujba de la Biserica din Tudora, unde oamenii nu au respectată măsurile impuse de pandemie, este una regretabilă și spune că oamenii nu au putut fi controlați, în momentul în care s-a cântat ”veșnica pomenire”.

Părintele Fercal a spus că credincioșii au fost atenționați să stea afară și să păstreze distanța, însă aceștia nu au înțeles.

Încercăm să nu se mai întâmple, să fie bine, să se facă și acolo slujba numai în exterior. Am scos și boxele afară. Au rămas numai copii, că erau îmbrăcați sumar, cu ii, și au rămas acolo, în biserică. La veșnica pomenire, este un moment deosebit sub aspectul comuniunii, iar oamenii au intrat în biserică. Li s-a spus să păstreze distanța, dar nu depinde de noi aspectul acesta. Și la cimitir când faci veșnica pomenire toți se apropie în sens de comuniune, de respect pentru cei adormiți. Au venit mai mulți în față și ne pare rău. Părintele a rugat să stea lumea afară. Sperăm că pe viitor vor înțelege și că va fi bine”, a declarat protopopul Petru Fercal.

Polițiștii botoșăneni au sancționat șase preoți în urma acestui eveniment religios. A fost sancţionat contravenţional preotul care a organizat evenimentul, cu amendă în cuantum de 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, au fost sancţionaţi contravenţional alţi cinci preoţi care aveau calitatea de participanţi la evenimentul religios organizat la biserica din localitatea Tudora.

Amenzi după slujba oficiată într-o biserică din județul Botoșani, unde s-au încălcat regulile pandemice: Șase preoți au fost amendați

One thought on “Protopopul Fercal, despre incidentul de la Biserica din Tudora: Ne pare rău. Părintele a rugat să stea lumea afară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *