Firmele care țin în loc „drumul strategic” sunt cele care vor moderniza drumul Botoșani- Târgu Frumos. Ce contestă firmele din Neamț!

Asocierea dintre firmele Mavgo Holding SRL Neamț, Aqua Parc SRL Neamț și Hydrostroy AD din Bulgaria a contestat pentru a doua oară rezultatul licitației pentru lotul al doilea al drumului strategic din Botoșani.

Aceasta a depus la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) un document prin care cere anularea Raportului procedurii de atribuire din 9 aprilie 2021 a Consiliului Județean, anularea adresei prin care i s-a comunicat rezultatul licitației, dar și reluarea de către CJ a procedurii de evaluare și selecție a ofertelor și, implicit, declararea ca neconformă a ofertei depusă de asocierea condusă de societatea Cornell’s Floor SRL Botoșani.

În documentele transmise la CNSC, societatea Mavgo Holding SRL, în calitate de lider al asocierii, invocă faptul că „neîndeplinirea de către Autoritatea contractantă a obligației legale stabilită în sarcina acesteia de comunicare a raportului procedurii către ofertanți”, „neîndeplinirea criteriilor privind capacitatea de terțul susținător declarat de Ofertantul câștigător” și „nerespectarea cerințelor impuse de documentația de atribuire privind modalitatea de întocmire a ofertei tehnice”.

De asemenea, firma din Neamț susține că „oferta declarată câștigătoare conține în cadrul propunerii financiare prețuri care nu sunt rezultatul liberei concurențe și care nu pot fi justificate”

Lotul al doilea, care se întinde pe 51,194 kilometri și cuprinde localitățile Răuseni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești, a fost câștigat  de asocierea de firme Cornell s Floor SRL Botoșani, Construct Com SRL Botoșani cu Test Prima SRL Suceava și Autotehnorom  SRL Suceava, care a venit la licitație cu suma de 175 de milioane de lei.

Contestatarii licitației sunt cele două firme implicate și în proiectul de modernizare a drumului Botoșani- Târgu Frumos, unde la licitația organizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere s-a impus asocierea SC Aqua Parc SRL – SC Mavgo Holding SRL – Vahostav – SK a.s. – Trameco SA.

Contractul pentru acest drum este în valoare de 267,3 milioane de lei.

 

A fost stabilit contructorul pentru drumul Botoșani- Târgu Frumos. Nu este cel despre care se vorbea inițial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *