Veste proastă pentru șoferii botoșăneni! Lucrările de modernizare la drumul strategic vor începe doar pe două loturi

Lucrările de modernizare la drumul strategic va începe, deocamdată, doar pe două loturi. Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, a anunțat, marți, că pe lotul al doilea a fost depusă o contestație, așa că începerea lucrărilor de modernizare vor fi tergiversate, din nou. Este vorba lotul care se întinde pe 51,194 kilometri și care cuprinde localitățile Răuseni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești.  Firma desemnată câștigătoare este asocierea de firme Cornell s Floor SRL Botoșani, Construct Com SRL Botoșani cu Test Prima SRL Suceava și Autotehnorom  SRL Suceava, suma licitată fiind de 175 milioane lei fără TVA. Contestația a fost făcută de asociere formată din două firme din județul Neamț și una din  Bulgaria.

Din păcate, pe unul dintre loturi, mai exact pe lotul doi avem o contestație. (..:) Contestația va fi analizată de specialiștii din cadrul Consiliului Județean Botoșani și vom face toate demersurile legale să avem un rezultat cât mai repede cu putință”, a declarat Doina Federovici. Pentru celelalte două loturi nu s-au înregistrat contestații.

Este vorba de lotul I, care are o lungime de 29,212 kilometri și se întinde de la Șipote (jud. Iași) – limita de județ – Rediu – Răuseni – Călărași, la care se adaugă distanța de aproape 10 kilometri dintre Dângeni și Mihălășeni, a fost desemnată câștigătoare asocierea de firme Danlin XXL și Dragoș Invest din județul Neamț, suma licitată fiind de peste de 94 milioane lei fără TVA.

Lotul al al treilea, care are 25,859 kilometri și va începe din DN 29D pe traseul Blândești – Cerchejeni – Sulița – Cheleș – Lunca – Cernești – Todireni, a fost câștigat asocierea de firme Dimex 2000 Company Bistrița Năsăud și Frasinul Bistrița Năsăud. Suma licitată este de peste 86 milioane lei fără TVA.

În acest moment comisia de achiziții lucrează la contractele pe care intenționăm să le semnăm cât mai repede, eventual de pe 23 aprilie. Din acel moment, practic vor curge termenii procedurali privind achizițiile publice și imediat după sfintele sărbători de Paști, să emitem și ordinul de începere a lucrărilor pe cele două tronsoane”, a precizat președintele CJ.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *