Masca ar putea să nu mai fie obligatorie pe plajă, de la 1 iunie

Masca nu va mai fi obligatorie pe plajă de la 1 iunie, anunță surse guvernamentale. Asta înseamnă însă că cei care vor merge la mare de 1 mai și de Paște vor fi obligați să poarte mască în continuare. Guvernul va lua joi în discuție, într-o primă ședință interministerială, cu participarea de miniștri și secretar de stat, primele măsuri de relaxare care ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie.

Principala discuție se poartă pe subiectul purtării de mască la plajă, care a fost obligatorie în sezonul estival din 2020. Astfel, masca nu va mai fi obligatorie în acest an pe plajă, de la 1 iunie, au precizat surse guvernamentale pentru Știrile Pro TV.

Aceeași măsură de relaxare ar urma să fie luată și în localitățile cu o rată mică de infectare. Renunțarea la mască este avută în vedere de autorități doar cu începere de la 1 iunie, și nu de la 1 mai, așa cum se dorea inițial.

Fără mască de la 1 iunie doar pe litoral

Această măsură de relaxare se referă exclusiv la litoral, nu și la alte locuri în care mai obișnuiesc oamenii să meargă pentru a face plajă- la ștrand, în natură etc.

Renunțarea la mască pe plajă ar fi cea mai importantă măsură de relaxare asumată de Guvernul Cîțu, premierul anunțând de la începutul lunii aprilie întoarcerea treptată la normalitate începând cu 1 iunie.

”Nu înseamnă o deschidere 100%, dar e primul pas şi trebuie pregătit. Sunt implicate toate ministerele în acest comitet interministerial. Dar totul depinde cum merge campania de vaccinare. Dacă vrem să ne întoarcem la normalitate, trebuie să ne vaccinăm. E o condiţie necesară pentru a putea trece mai departe. Nicio altă măsură nu ne ajută să deschidem economia”, a declarat Florin Cîţu. Masca de protecție a fost obligatorie pe plajă în vara lui 2020, începând cu 1 august, pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani.

Sursa: Stirile ProTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *