Cum a reușit o profesoară din Botoșani să-și motiveze elevii să învețe. „A reușit de multe ori să mă facă să cred în mine și în potențialul meu ”

Foto: pov21.ro

Geanina Gheorghiță predă geografia la Liceul Regina Maria din Dorohoi. Recent, elevul acesteia, Giuseppe Condrea, a arătat ce caracteristici ar trebui să aibă un profesor model pentru a-i motiva pe elevii săi să învețe, dar și câte dintre acestea se regăsesc în profesoara sa, care îi este și dirigintă.

Elevul Condrea susține că, în opinia sa, un profesor model reprezintă persoana care se dedică în activitatea sa și are capacitatea de a cunoaşte şi a înțelege nevoile elevului, de a-l stimula, încânta, impresiona, motiva și mai ales de a-l informa. Adică acel cadru didactic care este 25 % dedicat, 25% tenace, 25 % motivant, 10% serios, 5% amuzant, 10 % interactiv.

„Pot spune că multe dintre aceste caracteristici le regăsesc la doamna mea dirigintă Gheorghiță Geanina profesor de geografie la Liceul „Regina Maria”-Dorohoi . Dincolo de noțiunile teoretice pe care ni le predă, a reușit de multe ori să mă facă să cred în mine și în potențialul meu și m-a îndrumat către diferitele verigi care se unesc în lanțul dezvoltării mele. Una dintre amintirile care mereu mă bucură este că, atunci când am avut Covid-19, mereu îmi dădea mesaj ca să vadă cum mă simt. Și era printre singurele persoane… De atunci, mi-am dat seama că nu ”am primit” doar un profesor, ci si unul din cei mai buni prieteni”, spune tânărul.

Acesta a realizat un interviu cu profesoara sa, care poate fi citit AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *