O profesoară din Botoșani a obținut peste 90.000 de euro, bani europeni, pentru a promova tradițiile și cultura

O profesoară din Botoșani, director al Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu”, a obținut bani europeni pentru comunitățile etnice din Botoșani și Bălți. Ersilia Iacob a obținut finanțare de peste 90.000 de euro prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 -2020. Grupul țintă al proiectului este alcătuit din 60 de copii care aparțin minorităților etnice din Botoșani și din Bălți, scriitori, meșteri populari, artiști, oameni de cultură care pot vorbi despre tradițiile comunităților etnice, cultură și istorie, bibliotecari de la Biblioteca Mihai Eminescu Botoșani și bibliotecari de la Biblioteca Eugen Coșeriu din Bălți.

Prioritatea programului la care va contribui proiectul este conservarea și promovarea moștenirii culturale și istorice.

Valoarea totală a proiectului este de 90.379 euro, contribuția Uniunii Europene fiind de 81.211euro contribuția Bibliotecii Județene ”Mihai Eminescu” Botoșani este de 5.816 euro iar contribuția Direcției Cultură a Primăriei Bălți de 3.712 euro”
Obiectivul general al proiectului este creșterea cooperării transfrontaliere în domeniul culturii și al înțelegerii reciproce, cu impact direct asupra recuperării și evidențierii patrimoniului istoric și cultural comun celor două domenii ale proiectului și anume comunitățile etnice din Bălți și Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *