Tot ce trebuie să știi pentru a te distra din plin la ruletă online

Ruleta este unul dintre cele mai vechi jocuri de noroc, popularitatea ei menținându-se la cote ridicate atât în cazinourile terestre, cât și în cele online.

Casinos.ro îți arată lista cazinourilor online din România. Acolo poți vedea ce operatori oferă și jocuri de ruletă live, cu dealeri „adevărați” care plasează jetoanele pe masa de joc și lansează bila după ce pun „roata” în mișcare.

În cazinourile online licențiate de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc se poate juca în principal la două tipuri de ruletă: europeană și americană. Cea europeană are numere de la 0 la 36, pe culori alternative roșu și negru. Cea americană are un număr în plus, 00.

Cele mai multe pariuri la ruletă se pun pe numărul exact pe care se oprește bila (cotă 36.00) și pe culoare (cotă 2.00), însă sunt și alte selecții disponibile:

Split (cota 18.00) – se mizează pe două numere adiacente vecine pe tabla de joc. Jetoanele sunt plasate exact pe linia dintre cele două numere;

Corner (cota 9.00) – se mizează pe patru numere adiacente pe tabla de joc. Jetoanele sunt plasate exact pe colțul dintre cele patru numere;

Street (cota 12.00) – se mizează pe trei numere consecutive de pe masa de joc (care este împărțită în 3 coloane și 12 rânduri). Jetoanele sunt plasate deasupra unuia dintre cele 12 rânduri;

Par/Impar (cota 2.00) – se mizează pe una dintre cele două categorii. Dacă jetoanele sunt plasate pe impar, iar bila se oprește pe numărul 15, atunci pariul este câștigător;

1-18/19-36 (cotă 2.00) – este un fel de pariu pe selecția „peste/sub 18.5”. Jetoanele sunt plasate pe unul dintre cele două serii de numere;

Duzină (cota 3.00) – se pariază pe serii de câte douăsprezece numere consecutive (1-12, 13-24 și 25-36). Un pariu similar este „coloană”, doar că cele douăsprezece numere nu sunt consecutive.

Este de menționat că un pariu pe un anumit număr are cota 36.00 atât la ruleta europeană, cât și la cea americană, deși probabilitatea de câștig este mai mare când joci la cea europeană. În funcție de regulamentul fiecărui cazinou, este posibil să funcționeze regula „partage”, prin care primești înapoi jumătate din miză dacă bila se oprește pe 0, sau pe 00.

Pariurile cu cele mai mari șanse de câștig

Așa cum se poate observa, cele mai mari șanse de câștig le au pariurile pe culoare (roșu/negru), pe „par/impar” și pe „1-18/19-36”. Toate acestea au cota 2.00, fiind recomandate dacă vrei să te distrezi pe termen mai lung și nu urmărești să te îmbogățești.

Se pot aplica cel puțin două strategii de pariere:

Strategia „Cota 2” – împarți bugetul în părți egale și pariezi pe această cotă. Dacă jumătate + 1 dintre pariuri sunt câștigătoare, atunci ești pe plus. Totul ține strict de noroc, dar adrenalina este garantată.

Strategia „Martingale” – miza nu mai este aceeași pentru fiecare pariu, ci se dublează după fiecare pariu necâștigător. Dacă nu ești foarte ghinionist să pui pe negru și să iasă roșu la nesfârșit, atunci este o strategie care merită atenție.

Să spunem că pornești de la miza de 2 lei, pariezi pe roșu și abia al șaselea pariu este câștigător:

  • Pariu 1 – miza 2 lei, pierdere 2 lei
  • Pariu 2 – miza 4 lei (2 x 2), pierdere totală 6 lei
  • Pariu 3 – miza 8 lei (4 x 2), pierdere totală 14 lei
  • Pariu 4 – miza 16 lei (8 x 2), pierdere totală 30 de lei
  • Pariu 5 – miza 32 lei (16 x 2), pierdere totală 62 de lei
  • Pariu 6 – miza 64 de lei (32 x 2), câștig 128, profit 2 lei.

Nu este un profit mare, dar este profit. În cazinourile live nu există suspiciunea că jocul poate fi programat astfel încât ca bila să se oprească pe negru până îți epuizezi bugetul. Această suspiciune nu este fondată nici în celelalte secțiuni ale cazinourilor online licențiate, pentru că softurile sunt verificate cu simț de răspundere.

Cazinourile online cu cea mai diversificată ofertă de ruletă includ și jocuri precum „ruleta franceză” (masa de joc are și pariuri bazate pe modelul roții), „mini roulette” (conține până la 13 numere colorate similar), „multi ball” (se poate juca cu până la 10 bile simultan), „multi wheel” (implică până la 8 roți suplimentare). Te poți distra la oricare dintre ele, dar este recomandat ca mai întâi să citești cu atenție regulamentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *