VIDEO Preot botoșănean înmormântat în prezența a sute de persoane și a mitropolitului Teofan

Preotul Dumitru Merticariu, originar din Știubieni- Botoșani, unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi preoţi din Iaşi, este înmormântat la Biserica Bani, unde a trudit o bună parte din activitatea sa, fiind considerat ctitor al locaşului. „Întrucât este ctitor, ca unul ce a contribuit decisiv la lucrările recente de restaurare ale bisericii Banu, Părintele Dumitru Merticariu va fi înmormântat chiar lângă acest lăcaş de cult”, a precizat pr. Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

În curtea Bisericii Banu și în împrejurimi au venit sute de persoane pentru a fi prezente la înmormântarea preotului Merticariu.

Zeci de coroane au fost depuse în jurul sicriului în care se află preotul. Ieșenii stau atât în curtea bisericii, cât și după gard, de unde fac poze sau filmează.. La un moment dat, un preot i-a rugat pe ieșeni să păstreze distanța socială.

Fostul preot paroh al Bisericii Banu a murit în dimineaţa zilei de 7 aprilie, în jurul orei 5.00. Potrivit actualului preot paroh, pr. Bogdan Ţifrea, a trecut la Domnul în urma unor suferinţe lungi şi îndelungate.

Sursa text, foto & video: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *