Mărturisirea cutremurătoare a medicului din Botoșani care a operat o femeie cu o tumoră de 24 de kg: Am așteptat să mai decedeze un pacient ATI ca să o pot opera. Pacienta se sufoca din cauza COVID și a tumorii

Medicul chirurg Iulian Preda de la Spitalul Județean Botoșani, cel care a operat o tumoră uriașă de la o femeie de 49 de ani, din județ, a făcut o serie de mărturisiri cutremurătoare. Doctorul spune că a fost nevoit să aștepte să se elibereze un loc pe secția de COVID-19 ca să o poată opera. Femeia avea tumora respectivă de ani de zile, dar abia de câteva luni a început să se simtă rău și a cerut ajutorul medicilor. Iulian Preda susține că niciodată, în cariera sa de până acum, nu a întâlnit o tumoră de o asemenea greutate la un pacient. El era pregătit să o opereze în orice moment, dar din cauza faptului că femeia era infectată cu COVID-19 a fost nevoit să aștepte eliberarea unui loc pe secția COVID să o poată duce acolo.

Am asteptat cumva să se externeze sau să fie un deces la parter ca să o putem duce acolo, ea având și COVID- 19. Asta s-a întâmplat vineri.  De vineri până sâmbătă, am așteptat șansa să o putem opera, adică să o putem băga în sala de operație, dar, ca după operație, doamna să beneficieze de un loc în secția ATI la COVID pozitiv. Cu alte cuvinte am așteptat să mai decedeze un domn sau o doamnă, un  pacient din ATI ca să o pot opera în sala de chirurgie. Chiar dacă noi am folosit echipamentele și tot concursul acestei situații, după terminarea operației, pacienta a trebuit să fie mutată în ATI covizi. De aceea, nu a putut fi efectuată operația în regim de urgență vineri”, a mărturisit medicul.

Potrivit acestuia, pacienta se sufoca din două motive: „unul era COVID-ul și unul era tumora din cavitatea abdominală”.

Operația a decurs ca la carte, însă medicul Iulian Preda susține că a fost în alertă mai ales în primele 24 de ore de la intervenție.

„Ne-a fost frică, cel puțin în primele 24 de ore, după scoaterea tumorii există riscuri foarte mari în hemodinamică și în acitivtatea cardiovasculară deoarece corpul doamnei era obișnuit cu o anumită presiune și în momentul în care am retras această presiune corpul putea să intre în degringolare. Din fericire, până acum a fost bine. La 24 de ore doamna a fost detubată”, a spus medicul.

Femeia este mama a opt copii. Medicul Iulian Preda susține că botoșănenii au frică de chirurgie, de moarte și așteaptă până în ultimul moment să vină la medic. Cu atât mai mult acum, cu apariția COVID-19, oamenii se tem de spital și ajung atunci când sunt în situații foarte grave.

Se întâmplă la Botoșani! Tumoră de 24 de kilograme scoasă din abdomenul unei femei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *