Se întâmplă la Botoșani! Tumoră de 24 de kilograme scoasă din abdomenul unei femei

O tumoră de 24 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, în cadrul unei intervenții chirugicale efectuate de medicii chirurgi din cadrul Spitalului Județean „Mavromati”. Pacienta este o femeie în vârtsă de 42 de ani, care a ajuns la medic după ce și-a dat seama că a început să ia foarte mult în greutate. Când a ajuns la spital, botoșăneanca avea 157 de kilograme. Ea nu mai putea respira, spunându-le medicilor că se simţea balonată şi se sufoca. În urma unui examen ecografic, medicii au depistat tumoră gigant la nivelul uterului.

„A fost o operaţie extrem de dificilă, având în vedere mărimea tumorii, dar şi faptul că era vorba de un pacient Covid-pozitiv, deci a fost nevoie de un set suplimentar de măsuri de protecţie. Din fericire, intervenţia a decurs foarte bine, pacienta fiind ulterior transferată pe reanimare, stabilă, dar în stare gravă, din cauza afecţiunii respiratorii. După cum se vede, medicii de la Mavromati nu vin la muncă să omoare pacienţi, cum spun unii”, a afirmat medicul primar chirurg Iulian Preda, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”.

Aceasta este cea de-a doua tumor ca mărime extirpată de-a lungul timpului de cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *