Un fost inspector școlar din Botoșani s-a folosit de un copil cu handicap să obțină bani. Decizia luată de magistrați când toată lumea se aștepta la sentința finală

Un fost inspector şcolar din Botoşani, psihopedagog, a fost condamnat de Judecătoria Botoșani la un an și două luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de doi ani, pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Decizia magistraților botoșăneni a fost însă desființată de Curtea de Apel Suceava, care a decis, vineri, 2 aprilie, rejudecarea dosarului. Este vorba despre Cătălina Hodan.

Iată decizia instanței: „Admite apelurile declarate de partea civilă Chisăliţă Alexandra- prin reprezentant legal Chisăliţă Liliana şi de inculpata Hodan Cătălina împotriva sentinţei penale nr. 193/18.02.2020 pronunţată de Judecătoria Botoşani în dosarul nr. 8324/193/2019. Desfiinţează în totalitate sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe. Cheltuieli judiciare din ambele instanţe, avansate de către stat, rămân în sarcina acestuia. Definitivă.”

Aceasta ar fi profitat de un copil cu handicap pentru a încasa bani pe ore fictive. Mai precis, pe hârtie, inspectorul şcolar şi-ar fi justificat încasarea salariului cu ore de logopedie făcute cu fetița respectivă, fără însă să le fi făcut în realitate. Inspectoarea a fost sancţionată de Şcoala Specială unde predă şi pusă să dea înapoi banii consideraţi necuveniţi.

Fetița învață la Şcoala Specială ”Sfântul Stelian” din municipiul Botoşani. Descoperirea a fost făcută de mama fetei, Liliana Chisăliță, când s-a dus să vizeze carnetul de note al fiicei sale. Femeia şi-a dat seama că tocmai inspectorul şcolar pentru învăţământ special, în acelaşi timp şi profesor la şcoala specială, a încasat bani pe seama fiicei sale cu dizabilităţi.

Mi s-a spus de la şcoala specială că fiica este în evidenţa şcolii cu terapie la domiciliu. Am fost foarte surprinsă mai ales fiindcă ştiam că fiica mea nu mai beneficiază de această terapie din 2015, din lipsă de fonduri”, spunea Liliana Chisăliţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com