Un fost inspector școlar din Botoșani, care s-a folosit de un copil cu handicap să obțină bani, a fost condamnat

Un fost inspector şcolar din Botoşani, psihopedagog, a fost condamnat, marți, de Judecătoria Botoșani la un an și două luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de doi ani, pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Este vorba despre Cătălina Hodan, care a profitat de un copil cu handicap pentru a încasa bani pe ore fictive. Mai precis, pe hârtie, inspectorul şcolar şi-ar fi justificat încasarea salariul cu ore de logopedie făcute cu fetița respectivă, fără însă să le fi făcut în realitate. Inspectoarea a fost sancţionată de Şcoala Specială unde predă şi pusă să dea înapoi banii consideraţi necuveniţi.

Fetița învață la Şcoala Specială ”Sfântul Stelian” din municipiul Botoşani. Descoperirea a fost făcută de mama fetei, Liliana Chisăliță, când s-a dus să vizeze carnetul de note al fiicei sale. Femeia şi-a dat seama că tocmai inspectorul şcolar pentru învăţământ special, în acelaşi timp şi profesor la şcoala specială, a încasat bani pe seama fiicei sale cu dizabilităţi.

Mi s-a spus de la şcoala specială că fiica este în evidenţa şcolii cu terapie la domiciliu. Am fost foarte surprinsă mai ales fiindcă ştiam că fiica mea nu mai beneficiază de această terapie din 2015, din lipsă de fonduri”, spunea Liliana Chisăliţă.

Decizia Judecătoriei Botoșani nu este definitivă.

Demersul scandalos al unei profesoare din Botoșani, care a încasat bani pe ore fictive de terapie cu un copil cu handicap. Ce ilegalităţi a comis

 

One thought on “Un fost inspector școlar din Botoșani, care s-a folosit de un copil cu handicap să obțină bani, a fost condamnat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *