Patronii unei firme din Botoșani, dați în judecată de un angajat pe motiv că nu i-au achitat salariul. Vezi reacția șefului!

Patronii unei firme din Botoșani au fost dați în judecată de un angajat pe motiv că nu i-ar fi achitat salariul pe două luni. Viorel Strună, care a muncit timp de aproape 6 luni la firma Pandora’s, ce aparține unor soți din Botoșani, a dat în judecată compania pentru că nu a fost plătit timp de două luni. Fostul angajat a muncit la sediul Pandora’s din Iași, iar după ce a descoperit mai multe nereguli în cadrul acestei companii și nu a primit salariile restante, a decis să dea în judecată firma. Pandora’s Courier a fost amendată cu 180.000 de lei, de ITM Iași, pentru că a găsit 9 angajați fără contracte de muncă, care munceau la negru.

Viorel Strună vrea să recupereze de la patronii Pandora’s, din Botoșani, suma de 6.000 de lei, bani care i se cuvin pentru două luni de muncă. Acesta povestește că a așteptat o perioadă pentru încasarea banilor, însă, pentru că a fost dus cu zăhărelul de pe o zi pe alta, a decis să dea firma de curierat în judecată, potrivit bzi.ro. Societatea este patronată de afaceristul Ionuț Babiuc.

Nu am primit salariile și bonusurile pentru două luni de muncă. În jur de 6.000 de lei trebuie să recuperez. Am avut și un accident de muncă și când am cerut adeverința pentru concediu medical, am aflat că nu am contract de muncă. Avocatul care se ocupă de dosarul meu a trimis toate înștiințările către trei firme, prin care anunță că Pandora’s e dată în judecată. Am trimis către Pandora’s, Delivery Solution, Sameday. Au o adresă a firmei într-un bloc și nu a răspuns nimeni până acum. E o firmă- fantomă. Noi am făcut toate demersurile prin care îi anunțăm că îi dăm în judecată”, susține Viorel Strună, fost curier în cadrul companiei, în anul 2020.

Acesta mai spune că a fost nevoit să scoată bani din buzunar pentru a rezolva anumite situații.

„Moșneagu’, cum îi spuneam noi unui bătrân care lucra cu noi, venea la 6 dimineața beat, nu făcea aproape nimic, și câștiga 2.400 de lei, mai mult ca mine. Nu are permis, nu are nimic. Ia și bonusuri. Colegul meu de pe mașină a luat bonus. Eu nu am luat nimic timp de două luni. Timp de o săptămână am lucrat singur la livrare, nu am primit niciun bonus. Nu am luat nimic, chiar dacă am lucrat din noiembrie și până în ianuarie. Am plecat cu mașinile legate cu sârmă între punte, pentru că s-au defectat și nu le-a reparat nimeni. Sun la firmă că s-a rupt sârma, mă duc la naiba în șanț, cu mașina. Mi-au zis să rezolv situația. Când am rămas împotmolit am plătit 100 de lei din buzunarul meu să mă scoată un tractor. Mi-a zis «te-am pus eu să plătești?». Păi era treaba ta, ca patron, să rezolvi problema”, mai spune, pentru sursa citată, Viorel Strună.

Fostul angajat este nemulțumit și de faptul că toate defecțiunile trebuia să le plătească din salariul lui sau al colegilor.

„Ni s-a spus că trebuie să plătim motorina. Sunt băieți care pleacă cu mașinile la 50-60 de kilometri de Iași și asta înseamnă consum. Dacă pui la 10 mașini câte 70 de lei pe zi, e ceva. Mi s-a spus că trebuie să vină Ionuț să facă un calcul și să plătim motorina. Dar ce treabă am eu, care merg cu autobuzul, să îmi oprești din salariu? Pe mașinile care s-au răsturnat sunt băieți de 18-19 ani, beți la volan, care au făcut accident. Ne-a spus Ionuț că trebuie să ne scadă salariile de la 20 la 16 milioane, ca să plătim paguba. «Voi stați cu motoarele pornite și trebuie să plătiți». Cum adică să plătesc eu? M-am dus la Botoșani fără frâne și fără lumini. Nu aveam poziție, frâne. Am venit flancat la Iași de două mașini. Nu e deloc normal ce se întâmplă în această firmă și am plecat pentru că nu s-a rezolvat nimic din ceea ce am descoperit că nu e în regulă. Angajații prinși la negru de ITM, în Iași, se văd pe filmările firmei. În fiecare zi ieșeau la țigară în același loc”, mai spune Viorel Strună.

Întrebat despre acuzațiile fostului angajat, Ionuț Babiuc a transmis un punct de vedere.

„În primul rând, vă învederăm faptul că societatea Pandora’s Courier SRL are 180 de angajați și nu are nicio datorie față de aceștia și față de stat, întrucât întotdeauna ne executăm integral și la timp toate obligațiile de plată. În cei 6 ani de activitate a societății nu a existat niciodată vreo plângere/reclamație privind neplata salariilor sau a altor obligații bănești. În ceea ce-l privește pe domnul Strună Viorel, ținem să precizăm că în trecut s-au purtat discuții cu acesta în vederea angajării și cu toate că ne-a trimis documentele pentru încheierea unui contract de muncă, ulterior nu s-a mai prezentat pentru semnarea acestuia și nici pentru prestarea de activități lucrative. Din verificările efectuate de noi pe portalul instanțelor judecătorești, nu am identificat niciun proces pe rolul instanțelor între Pandora’s Courier SRL și domnul Strună Viorel”, a spus Ionuț Babiuc, patronul firmei de curierat.

Patronul firmei de curierat îl acuză pe Viorel Strună de rea-credință

Nu în ultimul rând, Ionuț Babiuc susține că se află în mijlocul unei acțiuni de denigrare a imaginii.

Din punctul nostru de vedere, susținerile domnului Strună Viorel sunt nefondate, fiind probabil efectuate cu rea-credință, în scopul de a profita și de a obține foloase bănești necuvenite, cunoscând contextul sancțiunii primite de Pandora’s Courier SRL de la ITM Iași, care oricum face obiectul unor plângeri contravenționale și penale. În cele din urmă, am dori să precizăm faptul că astfel de susțineri neconforme cu realitatea reprezintă o încălcare a dreptului la imagine al Pandora’s Courier SRL și ne rezervăm dreptul să atragem răspunderea persoanelor responsabile și să solicităm daune morale pentru toate prejudiciile cauzate ca urmare a denigrării imaginii companiei noastre. Vă stăm la dispoziție pentru orice altă neclaritate”, susține Ionuț Babiuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *