Botoșaniul transformat în platou de filmare. Viața bunicului unui cunoscut botoșănean, subiect de film

Botoșaniul va deveni platou de filmare după ce regizorul Nicolae Mărgineanu a decis să facă un film după „Elixirul tinereții”, o povestire de-a cunoscutului jurnalist, originar din Botoșani, Viorel Ilișoi, care prezintă viața bunicilor acestuia. Născut la Ringhilești, în județul Botoșani, crescut la Casa de copii din Trușești, acesta a debutat ca jurnalist în 1990.
„După amânări din tot felul de motive potrivnice (lipsă iarnă geroasă, pandemie etc.), domnul Mărgineanu a filmat toată săptămâna trecută în mai multe locuri din județul Botoșani, în principal în satul meu, plus Fălticeni, și va continua în aprilie. Mai sunt doar câteva scene de tras. Așa că nu peste mult timp, anul ăsta, în orice caz, vă voi invita la film”, a povestit Ilișoi pe pagina sa de socializare.
Jurnalistul a precizat că va reveni cu câteva detalii despre peripețiile avute la filmare.

Cum mă eliberez puțin de treburi, că-s prins până peste cap, o să povestesc ce aventuri senzaționale am avut la filmări, ceva ce numai la Botoșani se putea întâmpla. Pe scurt, în prima zi de filmare am rămas fără actorul principal, am adus altul de urgență din București, a învățat rolul în mașină, pe drum, s-a îmbolnăvit și el și a trebuit să întrerupem filmările, niște vânzători de melană (!!!) ne-au stricat sonorul cu megafonul lor, am rămas cu mașina în noroi, am stricat-o (mâine o duc la service), am uitat producătorul executiv într-un sat, am scos doi litri de tescovină forte să cinstesc niște doamne din sat de la mine, din figurație, și mi-au uscat sticla cât m-am dus eu după pahar, copacul n-a vrut să cadă (exact ca-n povestirea mea) și l-am tras cu jeepul, am început filmarea pe soare și am terminat-o pe lapoviță, am rămas fără catering într-o zi și ne-a invitat văru-meu Costel Luchian la masă, vreo 20 de persoane, mult de povestit, voi reveni”, spune Ilișoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *