Jurnalist din Botoșani, infectat cu COVID-19. „Vă implor, nu mă salvați”

Un cunoscut jurnalist din România, originar din Botoșani, a anunțat că a fost infectat cu COVID-19. Este vorba despre Viorel Ilișoi, născut la Ringhilești, în județul Botoșani, crescut la Casa de copii din Trușești, care a debutat ca jurnalist în 1990. Acesta a scris, pe paginiromanesti.ca, despre experiența sa după infectare, cu titlul „Vă implor, nu mă salvați”.

„Am Covid. Dar boala în sine nu e singurul rău care ți se poate întâmpla când te infectezi. Prima lovește spaima. Ești obez, ai hipertensiune, probleme cu inima, care s-a cam lăbărțat, tocmai ți-au ieșit niște analize proaste, e clar că te afli pe lista neagră a virusului: vei muri. Însă trec zilele alea critice și uite că încă mai respiri. Greu, cu foalele sparte, dar respiri. Nu dormi bine, ai mereu senzația că te sufoci. Te chinui, dar ești încă în viață”, spune jurnalistul.

Acesta a rămas și fără miroz și gust, iar medicul i-a prescris un tratament la domiciliu.  Jurnalistul povestește, însă, că a primit numeroase „tratamente” de la cei din anturajul său.

„A devenit insuportabilă boala asta mai ales prin bunăvoința prietenilor salvatori. Nu mai am o clipă de liniște. Le spun că am medic, că sunt sub observația lui, nu contează: știu ei mai bine. Românul are acest reflex medieval, să dea el din mână în mână o rețetă care a funcționat în cazul unui vecin… Că a auzit el. Că a citit el pe net. Că i-a spus lui cineva. Că știe el ce trebuie făcut. Mă încăpățânez să urmez strict indicațiile medicului, tratamentul dat de el. El știe cel mai bine situația mea, cu toate bolile mele, e cel mai indicat să mă trateze. Și când un prieten are o problemă de sănătate, îi recomand atât, cu toată grija pe care i-o port: mergi la medic. Nu mai suntem în epoca babelor cu descântece, când leacurile erau transmise din gură în gură. Și nu știu când vom scăpa de apucătura asta păguboasă de a ne da cu părerea despre lucruri la care ni se pare că ne pricepem. O să scap de boală, dar o să înnebunesc de atâta grijă a românului, care s-a născut poet și a devenit doctor”, spune jurnalistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *