Decizie definitivă a judecătorilor în cazul unuia dintre cei mai mari oameni de afaceri din Botoșani, judecat pentru fapte de corupție

patronul Tehnic Asist, Mirel Vlas
patronul Tehnic Asist, Mirel Vlas

Omul de afaceri botoșănean Mirel Vlas, patronul Tehnic Asist, judecat pentru complicitate la șantaj, a fost găsit nevinovat de instanță. Curtea de Apel Oradea l-a achitat pe acesta în dosarul în care era cercetat alături de fostul senator PSD Marian Valer și președintele PSD Satu Mare Mircea Govor. Potrivit bihorjust.ro, Curtea de Apel Oradea a respins apelul DNA, dar le-a admis pe cele declarate de Mircea Govor și un alt inculpat, Constantin Mirel Vlas. Decizia instanței este definitivă.

Folosindu-se de influența pe care o avea asupra unei publicații cotidiene locale, în prezența inculpatului Vlas Mirel, administrator al unei societăți comerciale, a amenințat un avocat din Baroul Satu Mare că, în ziarul respectiv, vor apărea mai multe articole compromițătoare ce vor avea ca obiect darea în vileag a modalității pretins frauduloase prin care firma avocatului ar fi obținut mai multe contracte de consultanță juridică cu diferite entități publice. În continuare, inculpatul Govor Mircea Vasile i-a precizat avocatului că acest lucru nu se va întâmpla dacă va favoriza societatea omului de afaceri să câștige mai multe licitații publice ce se aflau în derulare în acel moment și care erau organizate de instituții cu care firma avocatului avea contract de consultanță juridică pe linia achizițiilor publice”, arătau procurorii.

Anchetatorii anticorupție susțineau că această conduită i-ar fi creat o stare de temere avocatului respectiv care, în final, ar fi acceptat o solicitare alternativă pe care ar fi formulat-o Mircea Govor Mircea Vasile, ”respectiv în a-i determina pe administratorii a două societăți comerciale care câștigaseră o licitație privind o lucrare publică în valoare de 21.383.650 lei (lucrare care se dorea a fi atribuită în favoarea lui Vlas Mirel), să vireze suma totală de 124.800 lei în contul unei alte societăți controlate de inculpat. Acest fapt a avut ca și consecință oprirea oricărui articol denigrator în publicația respectivă la adresa avocatului.”

În privința lui Mirel Vlas, Curtea de Apel Oradea a decis modificarea temeiul de achitare pentru infracțiunea de complicitate la șantaj, din art. 16 alin. 1 lit. c Cod procedura penală (nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea), în art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod de procedură penală (fapta nu este prevăzută de legea penală).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *