Unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din Botoșani, achitat într-un dosar în care DNA l-a trimis în judecată pentru presupuse fapte de corupție

patronul Tehnic Asist, Mirel Vlas
patronul Tehnic Asist, Mirel Vlas

Omul de afaceri din Botoșani Mirel Vlas (foto) a fost achitat, luni, în dosarul în care, în 2016, procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au trimis îăn judecată pentru presupuse fapte de corupție.

Tribunalul Satu Mare l-a achitat pe patronul firmei Tehnic Asist în dosarul în care au mai fost trimiși în judecată fostul vicepreședinte al Consiliuului Județean Satu Mare, Mircea Govor, dar și fostul parlamentar Valer Marian pentru complicitate la santaj.

dna sigla, stiri, botosaniOmul de afaceri Mirel Vlas a fost acuzat de complicitate la santaj, însă, apărat de avocatul Bogdan Cimbru din Baroul Bucuresti, Vlas a fost achitat în baza art. 16 alin. 1 lit. c) din Codul de procedura penală – “nu există probe”.

Cunoscut om de afaceri din Botoşani trimis în judecată de procurorii DNA

 

„Tribunalul Satu Mare a dispus luni, 23 decembrie 2019, in prima instanta, achitarea lui Valer Marian pentru complicitate la santaj, fapta pentru care fusese trimis in judecata in aprilie 2016 printr-un rechizitoriu (vezi facsimil) semnat de procurorul Cristian Ardelean de la DNA Oradea, zis “procurorul in slapi” gratie pozelor de pe Facebook cu care se mandreste (foto 1), si confirmat de seful DNA Oradea de la acea vreme Ciprian Man (foto 2). Sentinta Tribunalului Satu Mare (unde a ajuns dosarul a fost trimis de ICCJ dupa ce Valer Marian si-a incetat mandatul de senator) a fost dispusa pe in temeiul art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedura penala – “fapta nu este prevazuta de legea penala”. Foarte important de precizat este ca Valer Marian, aparat de profesorul Gheorghita Mateut, a fost trimis in judecata dupa ce a facut dezvaluiri grele despre “Binomul SRI-DNA”, despre Laura Kovesi, dar si despre generalul SRI Florian Coldea, executia sa fiind considerata de multi ca o actiune de intimidare si o razbunare la adresa fostului senator. De altfel, din informatiile pe care le detinem, inca de la prima audiere procurorii de la DNA Oradea i-ar fi reprosat lui Valer Marian ca a organizat un protest in fata SRI Satu Mare si ca a facut un reportaj impreuna cu jurnalistul Ovidiu Ohanesian la casa parintilor lui Florian Coldea. Cert este ca actiunile DNA nu au dat roade, caci Valer Marian si-a continuat dezvaluirile si dupa trimiterea sa in judecata”,scrie Lumea justiției pe portalul luju.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *