Reacția prefectului de Botoșani după închiderea restaurantelor: Nu avem încotro

Prefectul de Botoșani, Dan Nechifor, a declarat, sâmbătă, după adoptarea unor noi măsuri privind prevenirea răspândirii COVID-19 că măsura luată de autoritățile din Botoșani nu putea fi evitată.

”În această seară lucrătorii Inspectoratului de Poliție vor informa toți comercianții vizați de noile măsuri că de mâine trebuie să se conformeze. Nu avem încotro, trebuie să aplicăm legea, chiar dacă aceste măsuri nu sunt deloc binevenite în rândul prestatorilor de servicii.”, a declarat prefectul dan Nechifor sâmbătă seară.

Incidența cumulată la 14 zile, conformată de CJSU este de 3,34 la mie în municipiul Botoșani, 3,06 la mie în Mihai Eminescu, 3,07 în Ripiceni, și de 3,73 în Stăuceni. Cea mai ridicată este la Todireni, de 4,77 la mie.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a confirmat, sâmbătă, situația epidemiologică și să aprobe aplicarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, așa cum au fost aprobate de Guvernul României.

Astfel, restaurantele, cafenelele, barurile, cinematografele, cluburile și sălile de spectacol se închid începând de duminică, 28 martie în municipiul – reședință de județ. În hoteluri și pensiuni activitatea restaurantelor sau cafenelelor este permisă doar pentru persoanele cazate.

Operatorii licențiați în domeniul jocurilor de noroc intră, de asemenea sub interdicția de funcționare.

 

Restaurantele, cafenelele, barurile și sălile de spectacol se închid începând de duminică, 28 martie, în municipiul Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *