Autoritățile din județul Botoșani au decis noile restricții care vor intra în vigoare de duminică. Vezi documentul!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit. sâmbătă, și a decis noi măsuri pentru limitarea răspândirii COVID, care se vor aplica deduminică, 28 martie. Astfel, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5 la mia de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00-5.00, cu următoarele excepții: deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru aistență medicală care nu poate fi amânată, deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele cu avionul trenul, autocare sau alte mijloace de transport persoane, care poate fi dovedită prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei, deplasarea din motive justificate precum îngrijirea și însoțirea copilului, a persoanelor vârstnice, bolnave ori decesul unui membru al familiei. Măsura nu se aplică în localitățile cu incidența mai mică de 3,5 la mia de locuitori

În localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,,5 la mia de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul 20.00-5.00, cu excepțiile menționate mai sus.

În toate localitățile se permite circulația persoanelor în afara locuinței, în perioada 27-28 martie 2021, în intervalul 18.00-22.00, pentru deplasarea și participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah. În toate localitățile se permite circulația persoanelor în afara locuinței, în perioada 3-4 aprilie, în intervalul orar 20.00-2.00 pentru participarea la slujbele religioase.

Persoanele care se deplasează pe motiv profesional sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator și declarația pe propria răspundere.  Operatorii care desfășoară activități de comerț și prestări servicii în spații închise sau deschise, își vor desfășura activitatea în intervalul orar 5.00=21.00. Prin excepție, în intervalul 21.00-5.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu. De asemenea, în localitățile cu incidența mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5, activitățile de comerț în spațiile închise sau deschise se vor desfășura în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5.00-18.00. În localitățile unde incidența depășește 7,5 la mie, agenții economici vor avea program doar între 5.00 și 18.00 în toate zilele din săptămână. Aceste măsuri nu se aplică dacă incidența acumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5 la mie. Sunt exceptate farmaciile, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier.

De asemenea, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 la mie, se suspendă activitățile în sălile de sport sau fitness. Planul de măsuri este valabil de duminică 28 martie până pe 10 aprilie.

Vezi aici !Hotararea CJSU Botosani nr. 17 (2)

Vezi aici Hotararea CJSU Botosani nr. 18 (1)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *