Tânărul care și-a ucis bunicul în accidentul de la Gorbănești scapă de arest preventiv. Decizie a instanței luată în cazul său

Tânărul de 22 de ani care și-a ucis bunicul în accidentul care a avut loc, luni dimineață, pe un drum comunal din Gorbănești a scăpat de arest preventiv. Botoșăneanul, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului, a fost reținut, marți, de polișțiștii de la Serviciul Rutier, însă magistrații de la Judecătoria Botoșani au respins, miercuri, propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani de arestare preventivă.

În aceste condiții, judecătorii au luat decizia ca tânărul să stea în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Pe 22 martie a.c., în timp ce conducea autoturismul pe DC 28, pe raza localității Gorbănești, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un cap de pod, în urma impactului rezultând rănirea gravă a unui bărbat de 85 de ani, pasager dreapta față.

În momentul producerii accidentului, tânărul avea o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 1,66 mg/l în sânge.

Bunicul său a fost rănit și a decedat în aceeași zi la Spitalul Județean de Urgență Mavromati.

Solutia pe scurt: În baza art. 227 alin. 1 din Codul de procedură penală, respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, privind luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile, față de inculpatul Sandu Alexandru – Ștefan cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de „ucidere din culpă”, prev. de art. 192 alin. 1 și 2 Cod Penal și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, prev. de art. 336 alin. 1 Cod Penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 2 Cod Penal. În baza dispoziţiilor art. 227 alin. 1 Cod de procedură penală, dispune punerea în libertate a inculpatului Sandu Alexandru – Ștefan, cu datele de stare civilă anterior menţionate, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliție Botoșani. În baza dispozițiilor art. 227 alin. 2 Cod de procedură penală, cu referire la art. 218, art. 219 raportat la art. 223 alin. (2) Cod de procedură penală, dispune luarea faţă de inculpatul Sandu Alexandru – Ștefan, cu datele de stare civilă anterior menționate, a măsurii preventive a arestului la domiciliu, prevăzută de dispozițiile art. 202 alin. 4 lit. d) din Codul de procedură penală, pe o perioadă de 30 de zile, începând din data de 24.03.2021 şi până la data de 22.04.2021 inclusiv. 

 

FOTO! Accident grav, luni dimineață, la Botoșani. Două persoane au fost rănite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *