Alexandra Huțu, PSD: „Cum e posibil ca în România secolului 21, la Botoșani să avem oameni care efectiv mor cu zile, din cauza unei găuri în acoperișul unei unități medicale?”

Deputatul PSD Alexandra Huțu a solicitat miniștrilor Sănătății, Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență să prezinte botoșănenilor de ce la aproape 4 luni de la instalare, Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Mavromati va fi mutată la Iași, după ce a funcționat mai puțin de o lună din cauza unor găuri din acoperișul unității, prin care apa de ploaie se infiltrează exact în zona unor conexiuni electrice.

Cum e posibil ca în România secolului 21, să avem oameni care efectiv mor cu zile, din cauza unei găuri în acoperișul unei unități medicale? Vi-l mai amintiți pe premierul Cîțu când ne tot vorbea de găurile din bugetul țării pe care le-ar fi găsit după venirea PNL la Guvernare?  Ei bine, de aproape 4 luni, Guvernul Cîțu nu este în stare să găsească o amărâtă de gaură din acoperișul Unității Mobile de Terapie Intensivă de la Botoșani, unde ar fi trebuit să fie tratați pacienții COVID în stare gravă. În cele 4 luni, unitatea a funcționat mai puțin de o lună. Și pentru că nu au fost în stare să o repare la Botoșani, cineva a decis ca unitatea să fie mutată la Iași, deși municipiul Botoșani a intrat deja în scenariul roșu”, a declarat Alexandra Huțu.

Situația care a avut loc în județul Botoșani, în contextul pandemiei de COVID, în legătură cu utilizarea unității mobile de terapie intensivă, este intolerabilă. Deși este o problemă de nivel local, ea e relevantă pentru modul în care e gestionată pandemia în România. Un astfel de caz poate deveni de actualitate în orice alt județ al României și de aceea nu poate fi trecut cu vederea.

Sper ca autoritățile să ia cât mai repede o decizie fermă pentru a ieși din această bâlbâială. Guvernanții ar trebui să conștientizeze importanța acestei unități medicale și să o repare în regim de urgență!  Indiferent unde se va afla unitatea mobilă de terapie intensivă, la Botoșani sau la Iași, nu trebuie decât să fie dată în folosință! Oamenii au nevoie de ea!  Stimați guvernanți, nu aș vrea să cred că știați de problemele structurale de la tavanul unității și că aceasta a fost adusă la Botoșani doar în scop electoral, în plină campanie electorală… Ar fi mai plauzibil să cred că din cauza incompetenței domniilor voastre unitatea nu și-a îndeplinit obiectivul. Sau or fi ambele?”, a subliniat deputatul social-democrat.

Întrebarea transmisă de parlamentarul PSD, Alexandra Huțu către Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne și către Departamentului pentru Situații de Urgență:

http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari2015.detalii?idi=62114&idl=1

Sursa: comunicat PSD

4 thoughts on “Alexandra Huțu, PSD: „Cum e posibil ca în România secolului 21, la Botoșani să avem oameni care efectiv mor cu zile, din cauza unei găuri în acoperișul unei unități medicale?”

  1. Buna intrebare,dar tb pusă celor care au avut in administrare spitalul județean aduca pesedistii macaleti si feodorovici,pe ei ar tb sa ii întrebati,dar nu cred ca sunteti asa de curajoasa

  2. Poate primesti un raspuns autorizat de la institutia care are in subordine SPITALUL DE URGENTA MAVROMATI. Asta ca sa nu mai bati campii cautand vinovatii prea departe, ca-i ai la indemana.

  3. Este una din marele mosteniri de la voi. Daca tot nu ati facut nimic pt.acest judet.trebuia macar sa reparati acoperisurile,ca restu de bani,en gros,mergeau in portofelele rosii in diferite forme.Pute da si exemple daca D-na vrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *