Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean, supraaglomerată de cazuri minore, în plină pandemie. Apelul făcut de coordonatorul UPU SMURD

Coordonatorul UPU SMURD Botoșani a atras atenția că UPU este din nou supraaglomerat de pacienți care vin cu afecțiuni minore, în plină pandemie. Problema este cu atât mai mare, susține medicul Ramona Guraliuc, cu cât în această perioadă au demarat lucrările de  modernizare a unității. Potrivit sursei citate, 70% dintre prezentări sunt non-urgențe.

Restructurarea şi reconsolidarea acestui serviciu ne pun în mare dificultate pentru că este greu să respecţi nişte circuite cu un număr foarte mare de prezentări. Iar acum va fi şi mai greu aşa că fac un apel la oamenii care de-a lungul timpului au numeroase prezentări la UPU să se gândească dacă într-adevăr urgenţa este una reală sau dacă este o situaţie care poate fi tratată în prespital”, a declarat Ramona Guraliuc.

Medicul botoșănean susține că mulți dintre pacienți refuză să meargă la medicul de familie și suprasolicită UPU, asta în codițiile în care și numărul medicilor este insuficient.

Suntem suprasolicitați. Organigrama pentru medici este cea mai mare problemă. Și asta din cauza faptului că unii au plecat și pentru că specialitatea de medicină de urgență nu este una foarte ușoară, iar unii renunță și se reorientează. La personalul mediu suntem mulțumiți de ceea ce am putut aduce, dar niciodată nu poți folosi o mână de lucru la capacitate maximă, fără câțiva ani de experiență în spate”, a mai spus Ramona Guraliuc,

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *