Peste 90% dintre elevii de clasa XII-a din Botoșani, prezenți la simularea examenului de Bacalaureat

Peste 90% dintre elevii de clasa XII-a din județul Botoșani au participat, luni, la simularea Examenului Național de Bacalaureat 2021. Potrivit unei situații prezentate de Inspectoratul Școlar Județean, la probele scrise s-au înscris 2946 de elevi din clasele a XII-a, învățământul liceal de zi, iar la proba de Limba și literatura română, au fost prezenți 2737 de elevi (92,91%). Au absentat 209 elevi (7,09%).

Nu au fost elevi eliminați pentru tentativă de fraudă. Lucrările vor fi corectate până în data de 31 martie 2021. Rezultatele elevilor vor fi aduse la cunoștința elevilor și părinților de către profesorii de la clasă, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare.”, a declarat Ana Maria Loghin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean.

Simulările probelor scrise sunt programate astfel: 22 martie 2021: Limba și literatura română, 23 martie 2021: proba obligatorie a profilului și 24 martie 2021: proba la alegere a profilului și specializării.

La nivelul fiecărei unități de învățământ se vor analiza rezultatele obținute, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IȘJ.

Rezultatele obținute de elevi la simularea examenului național de bacalaureat nu se vor afișa și nu vor putea fi contestate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *