Botoșaniul ar putea rămâne fără Unitatea mobilă de terapie intensivă. Unde ar urma să plece aceasta!

Botoșaniul ar putea rămâne fără Unitatea mobilă de terapie intensivă, care este revendicată de autoritățile sanitare din Iași.  Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași, Vasile Cepoi, a anunțat vineri, că Unitatea mobilă ATI, care asigură tratamentul pacienților cu COVID-19, va ajungela Iași pentru a fi montată la Spitalul de Boli Infecțioase.

„Pentru Iași înseamnă o suprasolicitare a celorlalte spitale și o scădere a accesibilității pacienților non-COVID la servicii medicale. Soluția pe care o avem pentru moment este să aducem unitatea de Terapie Intensivă mobilă de la Botoșani, pe care încercăm să o montăm la Spitalul de Boli Infecțioase și mai repede încercăm să deschidem câteva paturi în plus, 3 paturi, 5 paturi la Spitalul de Neurochirurgie, în funcție de capacitatea de acolo, cel puțin pe perioada până când montăm stația mobilă de la Iași”, a declarat Vasile Cepoi pentru Bzi.ro.

Declarațiile oficialului de la DSP Iași vin la câteva zile după ce autoritățile sanitare din Botoșani au anunțat că vor redeschide Unitatea mobilă ATI pe fondul crizei de locuri pe Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Mavromatio.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *