Lucian Trufin (PSD): Dezvoltarea teritoriului ITI Țara de Sus, prioritate

Dezvoltarea teritoriului ITI ȚARA DE SUS constituie la ora actuală prioritatea activității senatorului botoșănean Lucian Trufin și a membrilor fondatori ai acestei asociații de dezvoltare intercomunitară. În calitate de inițiator al amplului și importantului proiect prin intermediul căruia județul Botoșani și parte a Regiunii Nord-Est a țării vor beneficia de alocare distinctă a fondurilor europene, parlamentarul social-democrat anunță primele rezultate ale demersurilor sale în vederea scrierii strategiei teritoriului integrat ȚARA DE SUS.

Comunicarea excelentă cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene ne-a ajutat să ajungem într-un timp relativ scurt, într-o etapă esențială pentru viitorul Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară – Dezvoltare Sustenabilă și Integrată în Țara de Sus. AstfelMIPE  a identificat sumele necesare pentru scrierea strategiei  și a încheiat contractul „Sectorial Ad-hoc Support – Programme Management Support in Romania”. În același context, a fost organizată o primă conferință, în cadrul căreia s-a stabilit calendarul acțiunilor și au fost punctate coordonatele necesare și datele preliminare pentru conturarea specificului teritoriului și pentru pregătirea scrierii strategiei”, a declarat  parlamentarulLucian Trufin

Prin intermediul acestui contract finanțat de MIPE se asigură sprijinul necesar pentru elaborarea strategiei în corelare cu cerințele din propunerea de Regulament/ formatul cadru de Acord de Parteneriat/Programe Operaționale.

Pentru noi este îmbucurător că există voință politică și administrativă, fapt dovedit de buna colaborare cu membrii fondatori ai ADI  ȚARA DE SUS,  dar mai ales de interesul manifestat de UAT-urile din județele Botoșani, Suceava și Iași care fac parte din teritoriul desemnat și care și-au exprimat dorința de a adera la acest ADI. Cu pași mărunți, dar siguri, intrăm în linie dreaptă și sper ca la final să putem spune: ȘI NOI CONTĂM!”, a mai spus senatorul botoșănean.

Sursa: comunicat PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *