Ministrul Bode: Polițiștii și pompierii care mor în misiune nu vor mai fi îngropați cu onoruri militare, decât după ce li se analizează întreaga viață

pompier mort inmormantareMinistrul Lucian Bode a dispus ca angajaţii MAI să nu mai aibă dreptul la onoruri militare decât după ce li se analizează activitatea profesională şi conduita pe care au avut-o după încetarea raporturilor de serviciu.

Conform Ordinului nr. 31 din 18 februarie 2021, publicat în Monitorul Oficial în data de 25 februarie 2021, angajaţii MAI (poliţiştii, lucrătorii ISU cu funcţii militare etc) nu mai au dreptul la onoruri militare decât cu aprobarea unei Comisii pentru Onoruri Militare.

„În scopul exprimării acordului pentru organizarea funeraliilor cu onoruri militare, la nivelul municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov, respectiv la nivelul fiecărui judeţ se constituie o Comisie pentru Onoruri Militare, formată din comandantul Comenduirii Garnizoanei Bucureşti a Ministerului Afacerilor Interne sau, după caz, inspectorul şef al inspectoratului judeţean de jandarmi competent teritorial, precum şi din inspectorul şef al inspectoratului judeţean de poliţie/directorul general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, inspectorul şef al inspectoratului pentru situaţii de urgenţă judeţean/Bucureşti-Ilfov, şeful serviciului teritorial al Poliţiei de Frontieră Române, şeful structurii teritoriale a Direcţiei Generale de Protecţie Internă şi şeful structurii în care era încadrat/înmatriculat defunctul la data decesului.”, se arată în articolul 42.1, aliniatul 1.

În acelaşi articol, la aliniatul 5 se mai menţionează: „În vederea exprimării acordului pentru organizarea de funeralii cu onoruri militare, Comisia pentru Onoruri Militare analizează, în condiţiile legii, activitatea persoanei prevăzute la art. 41 alin. (1) desfăşurată de-a lungul carierei, precum şi conduita acesteia după trecerea în rezervă sau direct în retragere”.

Sursa: constantadeazi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *