Botoșănenii, printre românii cu cei mai puțini bani depuși la bancă

Botoșănenii se află printre românii cu cei mai puțini bani depuși la bancă, scrie Ziarul Financiar. Bucureşti-Ilfov conduce clasamentul judeţelor cu cea mai mare medie a depozitelor populaţiei, în lei şi valută, de la finalul anului 2020, pe cap de locuitor. La o populaţie de peste 2,6 milioane, media de­pozitelor unui bucureştean este de 24.684 lei, faţă de o medie naţională a depozitelor populaţiei pe cap de locuitor de 8.203 lei. Astfel, se poate observa ponderea mare pe care o are Bucureşti-Ilfov, de circa 35,5% din volumul total al depozitelor populaţiei.

Judeţul Cluj este clasat pe locul doi în topul judeţelor cu cea mai mare medie a depozitelor populaţiei pe cap de locuitor, cu o valoare a economiilor de 15.240 lei/ locuitor, cu 62% mai puţin faţă de media înregistrată la Bucureşti-Ilfov.

Constanţa completează podiumul jude­ţelor cu cele mai mari niveluri ale depo­zitelor populaţiei pe cap de locuitor, de 11.075 lei.

La polul opus, judeţul Giurgiu conduce topul judeţelor cu cea mai mică medie a depozitelor populaţiei pe cap de locuitor. Raportat la o populaţie de 267.712, media depozitelor pe cap de locuitor în Giurgiu ajunge la 2.160 de lei, de aproape 4 ori mai mică faţă de media naţională pe cap de locuitor. Soldul depozitelor populaţiei din judeţul Giurgiu reprezintă doar 0,3% din soldul total al depozitelor populaţiei la final de 2020.

Judeţul Botoşani se află pe poziţia a doua în acest clasament, cu o media depozitelor populaţiei pe cap de locuitor, la final de 2020, de 2.574 lei.

Teleorman completează podiumul acestui clasament, cu depozite pe cap de locuitor de 2.674 lei.

 

Cine este omul de afaceri din Botoșani trimis în judecată pentru evaziune fiscală de 40 de milioane de lei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com