Cine este omul de afaceri din Botoșani trimis în judecată pentru evaziune fiscală de 40 de milioane de lei!

Iulian Cazacut
Iulian Cazacut. Foto: Adevărul

Fostul patron al societății comerciale Doly Com, Iulian Căzăcuț, a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală în valoare de peste 40 de milioane de lei, dar și pentru o infracțiune de spălare a banilor.

Omul de afaceri, care deține cel mai mare abator din Botoșani, este acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani că, în perioada 2007-2011, a dispus evidenţierea în contabilitate a unor operaţiuni contabile succesive fictive, sustrăgându-se de la plata către bugetul consolidat al statului a sumei de 40.872.760 lei, reprezentând T.V.A.

În aceeaşi perioadă, Iulian Căzăcuț, prin înregistrări contabile neconforme, a introdus în circuitul comercial al aceleiaşi societăţi suma de 40.872.760 lei, rezultată din operaţiunile de evaziune fiscală, din care o parte a fost ridicată din bancă, cu titlu de restituire aport, iar o parte a rămas în conturile societăţii, alături de fondurile legale.

În același dosar Maria Angela Horodincu, care a avut calitatea de director economic al aceleiaşi societăţi, este acuzată că i-a înlesnit lui Căzăcuț sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale legale.

În prezent, firma Doly Com SRL este în faliment, iar lichidatorul, MGA Insolvency SPRL Suceava, este parte responsabilă civilmente. ANAF s-a înscris ca parte civilă în acest dosar.

2 thoughts on “Cine este omul de afaceri din Botoșani trimis în judecată pentru evaziune fiscală de 40 de milioane de lei!

  1. Cazacut te mananca politicul ! Ai dat spagi la poitlicieni sau justitie ? daca nu te ard…trimite un camion cu CARNE DE PORC la Parlament la bucuresti si care iese primul il ia il vinde si a i scapat … vicele de la Botosani,e curat ca lacrima ….zambitor si relaxat daca ai jefuit Primaria Botosani de milioane de euro in familie bine cu acordul sefilor din primarie …..un fel de bara-bara smechereste bai ca se poate…

  2. Asa „se fac banii’ si apoi treci prin cartier, pe Varnav, vezi casa lui Cazacut I. si spui „uite daca munceste …”. Halal oameni de afaceri…asa m-as imbogati si eu …falimentez propria firma …deschid alta pe cumatru Balic si afacerea continua …la nesfarsit. Sper ca Justitia sa-si faca corect treaba, ca ANAF-ul a facut tot ce a putut cu politicul din spatele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *