Raed Arafat a abordat și tema Sărbătorilor Pascale și a spus că nimeni nu-și dorește limitarea drepturilor la activitatea religioasă. Totuși, a precizat că este devreme pentru a vorbi despre Sărbătorile Pascale.

„Sunt zone cu creșteri mai mari decât altele, dar măsurile, oricât de exagerate par, sunt menite să încerce să oprească răspândirea. Să nu uităm că avem măsuri importante de carantinare zonală pe 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, am ajuns la un număr semnificativ de localități. Tendința este de creștere, nu mai este de platou, nici de scădere”, a spus Raed Arafat, vineri seara, la Digi 24.

Secretarul de stat în MAI a atras atenția că nu trebuie să uităm noua tulpină a coronavirusului, tulpină care se răspândește mai repede și care începe să fie predominantă.

El a mai precizat că nu exclude ca România să ajungă la 10 mii e cazuri pe zi și că măsurile în vigoare sunt menite să încetinească creșterea.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență mai spune că speră ca românii să nu se întoarcă la situația de anul trecut.

„Sperăm că nu. Nu mă pronunț aici, o parte din atacuri au fost foarte tendențioase. Nu dorește nimeni să limiteze drepturile la activitatea religioasă. Clar este că e devreme de spus care va fi situația, noi sperăm să fie controlabilă. Încă mai este de așteptat”, spune acesta.