Cetățean de onoare al Botoșaniului, răpus de COVID-19

Scriitorul și publicistul basarabean Nicolae Dabija, în vârstă de 72 de ani, a murit vineri, 12 martie, în urma infecției cu coronavirus. Acesta era cetățean de onoare al municipiului Botoșani.  Potrivit Adevărul.ro, Nicolae Dabija s-a născut la 15 iulie 1948, în satul Codreni, raionul Cimişlia. Pe parcursul vieţii, Nicolae Dabija s-a ales cu zeci de premii şi distincţii pentru activitatea sa literară. Este laureat al Ordinului Steaua României cu gradul de Comandor (2000) „pentru remarcabila sa operă poetică şi implicarea sa în redeşteptarea spiritualităţii româneşti”.

Din 2003, Nicolae Dabija a fost membru al Academiei Române şi membru corespondent al Academiei de Ştiinţe din Republica Moldova. Pe lângă activitatea sa literară, Nicolae Dabija s-a implicat activ şi în politica de la Chişinău, fiind un adept al unirii Republicii Moldova cu România. A ocupat funcţia de deputat în Parlamentul R. Moldova în perioada anilor 1990 – 1994 şi 1998 – 2001.

One thought on “Cetățean de onoare al Botoșaniului, răpus de COVID-19

  1. In timpul Uniunii Sovietice a editat pentru prima data cu alfabet latin revista Literatura si Arta. A scris poezii frumoase. A fost un mare patriot roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *