Doar 13 mașini electrice înmatriculate la Botoșani. Opt dintre ele sunt deținute de persoane fizice

Botoșaniul are doar 13 mașini electrice înmatriculate, potrivit datelor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor. Dintre acestea, opt sunt deținute de persoane fizice, iar cinci de persoane juridice. De asemenea, 288 de autovehicule din județul nostru sunt de tip hibrid.  218 dintre acestea aparțin unor persoane fizice și 70 unor persoane juridice.

Numărul mașinilor înmatriculate la Botoșani este de 116.753, ceea ce înseamnă că cea mai mare parte dintre acestea contribuie la poluare. 101.827 sunt deţinute de persoane fizice, iar 14.926 de persoane juridice.

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a făcut un apel public către salariații din instituțiile publice să se deplaseze vineri, la muncă, pe jos sau cu mijloace auto care nu poluează. Ministerul Mediului a lansat o campanie civică ‘Vinerea Verde – Stop! Azi, maşina stă pe loc!’, cu scopul de a reduce poluarea din orașe și nu numai. acțiunea fiind una voluntară. Nechifor a declarat că se va implica în această campanie, iar vineri va ajunge la serviciu pe jos. Prin campania respectivă se va introduce un set de măsuri pentru stimularea cetăţenilor în vederea renunţării la utilizarea autoturismului personal pentru deplasarea la serviciu şi înlocuirea lui cu transportul public în comun, biciclete, trotinete electrice, maşini electrice sau cu mersul pe jos.

Vineri vom intra într-un program de conștientizare care să ducă și la creșterea calității aerului, asta însemnând o reducere a circulației rutiere, prin renunțarea în fiecare vineri la mașinile personale. În prima etapă s-a propus ca unul din patru salariați să vină cu mijloace alternative, însemnând bicicletă, trotinetă, transport în comun, pietonal. O altă propunere care a fost lansată de Ministeril Mediului a fost ca în vinerea verde transportul local să fie gratuit, dar este o aderare voluntară”, a declarat directorul Agenției pentru Protecția Mediului, Eugen Mateciuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *