Campanie civică ‘Vinerea Verde – Stop! Azi, maşina stă pe loc!. Apelul public făcut de prefectul județului Botoșani

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a făcut un apel public către salariații din instituțiile publice să se deplaseze vineri, la muncă, pe jos sau cu mijloace auto care nu poluează. Ministerul Mediului a lansat o campanie civică ‘Vinerea Verde – Stop! Azi, maşina stă pe loc!’, cu scopul de a reduce poluarea din orașe și nu numai. acțiunea fiind una voluntară. Nechifor a declarat că se va implica în această campanie, iar vineri va ajunge la serviciu pe jos. Prin campania respectivă se va introduce un set de măsuri pentru stimularea cetăţenilor în vederea renunţării la utilizarea autoturismului personal pentru deplasarea la serviciu şi înlocuirea lui cu transportul public în comun, biciclete, trotinete electrice, maşini electrice sau cu mersul pe jos.

Vineri vom intra într-un program de conștientizare care să ducă și la creșterea calității aerului, asta însemnând o reducere a circulației rutiere, prin renunțarea în fiecare vineri la mașinile personale. În prima etapă s-a propus ca unul din patru salariați să vină cu mijloace alternative, însemnând bicicletă, trotinetă, transport în comun, pietonal. O altă propunere care a fost lansată de Ministeril Mediului a fost ca în vinerea verde transportul local să fie gratuit, dar este o aderare voluntară”, a declarat directorul Agenției pentru Protecția Mediului, Eugen Mateciuc.

One thought on “Campanie civică ‘Vinerea Verde – Stop! Azi, maşina stă pe loc!. Apelul public făcut de prefectul județului Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *