Patronul unei firme din Botoșani, acuzat de evaziune fiscală de 40 de milioane de lei

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a unui bărbat, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de  „evaziune fiscală” şi „spălarea banilor”, ambele în formă continuată, şi a unei femei, cercetată pentru complicitate la infracţiunea de „spălarea banilor” în formă continuată.

Procurorii susțin că, în perioada 2007-2011, C.I., în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu răspundere limitată din municipiul Botoşani, a dispus evidenţierea în contabilitate a unor operaţiuni contabile succesive fictive, sustrăgându-se de la plata către bugetul consolidat al statului a sumei de 40.872.760 lei, reprezentând T.V.A.

În aceeaşi perioadă, C.I., prin înregistrări contabile neconforme, a introdus în circuitul comercial al aceleiaşi societăţi suma de 40.872.760 lei, rezultată din operaţiunile de evaziune fiscală, din care o parte a fost ridicată din bancă, cu titlu de restituire aport, iar o parte a rămas în conturile societăţii, alături de fondurile legale.

În ceea ce o priveşte pe H.M.A., s-a reţinut că, în perioada susmenţionată, având calitatea de director economic al aceleiaşi societăţi, i-a înlesnit lui C.I. sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *